Ažuriranje softvera Tips&Tricks

Verzija 3

  Ako si od onih što vole da sve bude na svom mestu i u svakom trenutku želiš da telefon koji koristiš bude ažuriran na poslednju verziju ili jednostavno hoćeš da saznaš kako da apdejtuješ OS, u nastavku možeš da pronađeš informacije koje će ti biti od pomoći.

   

  Za početak, najbolje je da u podešavanjima uređaja odabereš automatsku proveru dostupnosti ažuriranja. Telefon će s vremena na vreme proveriti da li postoji nova verzija i obavestiće te o tome da je preuzmeš. Drugi način jeste da s vremena na vreme kroz istu opciju pogledaš ima li novosti, pri čemu bi automatska provera bila isključena. I za kraj, to možeš da saznaš i putem aplikacija proizvođača za Windows ili Mac platformu, ako su app dostupne na sajtu proizvođača telefona.

   

  1.png

   

  Kada proizvođač pusti apdejt, nova verzija postaje dostupna na uređajima u talasima tj. ukoliko odmah nije na tvom telefonu, preporuka je da s vremena na vreme proveriš ima li novosti kroz opciju u podešavanjima ili da odabereš prvu mogućnost o kojoj smo pisali i dobiješ info čim poboljšana verzija bude spremna za preuzimanje.

   

  2.png

   

   

  Dešava se i da su ažuriranja namenjene samo za određeno tržište pošto sadrže poboljšanja isključivo za aparate kupljene na tom području.

  Nadamo se da su saveti pomogli i #staytuned do nekog narednog apdejta