5 odgovora Najnoviji odgovor dana 26.07.2016. 07.40 napisao/la je vladimirtošić

  Telenor Smart City Challenge Serbia 2016

   Telenorova vizija je da osnažuje društva u kojima posluje. Želimo da pokažemo da digitalne komunikacije poboljšavaju živote ljudi, razvijaju društvo i obezbeđuju bolju budućnost za sve.

    

   Iz tog razloga kompanija Telenor Srbija je generalni sponzor takmičenja Smart City Challenge Serbia 2016 u organizaciji udruženja BEUM, prvog takmičenja u Srbiji za pronalaženje rešenja baziranih na mobilnim aplikacijama za unapređenje kvaliteta života u urbanim sredinama, na polju ekologije, saobraćaja, prevoza, putovanja i kupovine. Organizator takmičenja je udruženje BEUM. Telenor Smart City Challenge Serbia nastoji da inspiriše novu generaciju talentovanih srpskih programera i IT preduzetnika, pomažući im da razviju svoje ideje za unapređenje kvaliteta života u gradovima u Srbiji, kao i da pokrene aktivnu diskusiju o konceptu pametnih gradova.

    

   Formular za prijave, uslovi konkursa i više detalja o samom procesu predstavljeni su na web sajtu http://www.smartcitychallenge.rs/, a sva pitanja možete poslati na email adresu contact@smartcitychallenge.rs.

    

   Prijave za konkurs su otvorene 25.7.2016. godine, na adresi Prijava – Telenor Smart City Challenge Serbia. Stručni žiri u sastavu Branislava Gajić Stanojević (Infostud), Kosta Andrić (ICT Hub), Đorđe Đorđević (BEUM) i Vladimir Tošić (Telenor) će izabrati 10 najboljih timova koji će od septembra početi da rade na realizaciji svojih ideja. Izabrani timovi će ući u program obuke i mentorstva u ICT Hub-u, gde će, osim novih znanja o pokretanju i vođenju startapa, steći i neophodno znanje o problematici pametnih gradova i IoT-u, dobiti priliku da se povežu sa najrelevantnijim regionalnim stručnjacima u ovim poljima, kao i pristup pravnoj, PR i HR podršci tokom čitavog programa.

    

   Nakon tri meseca učenja i rada, najbolja 3 tima po oceni stručnog žirija će imati mogućnost pristupa novčanom fondu za dalji razvoj najboljih rešenja u ukupnoj vrednosti od 10.000€, uz obezbeđivanje tromesečnog radnog prostora za ceo tim u ICT Hub-u, dok će prvoplasirani tim dobiti i dvonedeljno studijsko putovanje u inostranstvo i posetu nekom od svetskih tehnoloških inkubatora.  Pobednici takođe ulaze u partnerski odnos sa Telenorom i dalje zajedno razvijaju aplikaciju.

    

   Posetite sajt www.smartcitychallenge.rs, upoznajte se sa uslovima takmičenja i ukoliko smatrate da imate dobru ideju i još bolji tim, prijavite se