5 odgovora Najnoviji odgovor dana 22.08.2016. 04.03 napisao/la je filipmajkić

  Problem sa GPS-om Lenovo TAB 2 A8-50LC

   Pozdrav, Imam Lenovo TAB 2 A8-50LC sa internetom koji uglavnom koristim za taksi aplikaciju koja pređeni put prati GPS-om . Moj problem je što GPS često koči i "secka" u smislu da kretanje ne prati u realnom vremenu već sa zakašnjenjem pa se tako dešava da realno pređem mnogo veći put nego što tablet u tom trenutku prikazuje, pa je sama cena usluge manja od realne. Osim toga prava vrednost pređenog puta i trenutna lokacija dobiju se tek nakon zaustavljanja vozila, ali ne istog momenta već nešto kasnije, nedovoljno brzo da mogu da kliknem na "Kraj vožnje", a da pređeni put bude tačnoočitan.

   Moje pitanje je da li ja mogu da uradim nešto po pitanju podešavanja tableta da se ovaj problem otkloni.

   Takođe želim da pitam da li na istom tabledu (sa dva mesta za kartice) za potrebe taksija mogu koristiti internet paket drugog provajdera, a da telenorov internet koristim za svoje privatne potrebe? Hvala

    • 1. Re: Problem sa GPS-om Lenovo TAB 2 A8-50LC

     Ukoliko tablet ima mesta za dve kartice, možeš da koristiš internet paket drugog provajdera, ukoliko imaš ubačenu njegovu karticu.

      

     No, što se tiče samog problema sa GPS-om, meni deluje da je tu problem u nečemu...čudnom. Vidim da ga koristiš u vozilu. Da li se isto dešava i ako ideš peške? Pretpostavljam da u vozilu držiš na nekom držaču i moguće je da ti to pravi problem, da brljavi senzor zbog njega. Možda da probaš sa još nekim držačem i slično? Isto tako, da li GPS pravi problem u drugim aplikacijama, ili samo u toj jednoj?

     • 2. Re: Problem sa GPS-om Lenovo TAB 2 A8-50LC
      miodrag

      Slažem se sa Filipom.

       

      Pod pretpostavkom da koristiš neku custom aplikaciju za taxi koje nema na Android marketu, najbolje je da proveriš kako tablet radi sa nekom drugom aplikacijom za navigaciju - npr. Google Maps. Takođe bi bilo dobro da proveriš kako radi tablet sa nekom aplikacijom koja koristi offline mape (npr. Here Maps), čisto da se otkloni mogućnost da lag nastaje zbog kašnjenja downloada mapa sa neta.

       

      Ukoliko je pozicioniranje neprecizno i sa ovim aplikacijama, pored drugih razloga koje Filip Majkić pominje, moguće da problem nastaje usled klinča između dve ili više aplikacija koje u pozadini koriste GPS, pa bi najbolje bilo da probaš hard reset tableta i da onda ponoviš test ali pre nego što instaliraš bilo koje dodatne aplikacije, tj. na fabričkom setovanju (tako će se najbolje pokazati da li je uzrok problema softverske ili hardverske prirode).

      1 od 1 smatraju da je ovo korisno
      • 3. Re: Problem sa GPS-om Lenovo TAB 2 A8-50LC

       I naravno, da javi šta je uradio kako bismo eventualno preciznije pomogli

       • 4. Re: Problem sa GPS-om Lenovo TAB 2 A8-50LC

        E evo me,
        Sve sam živo probao (dobijao sam savete iz telenor podrske), ali rezltata nema. Izgleda da je u pitanju upravo ovo sa "klinčom" aplikacija. Zanimljivo, kada koristim bilo koju navigaciju sve je ok, ali sama taxi aplikacija brljavi. Izgleda da je ona zastarela, pravljena (sklepana rekao bih) za tablete sa starijim OS Pošto nisam imao vremena da se dalje zezam sa tim za potrebe posla nabavio sam drugi, manji i mnogo jeftiniji tablet. Na njemu je obrnuto. Navigacije malo stucaju, ali ova moja taxi aplikacija radi kako treba. Neverovatno. Dakle da rezimiram. LENOVO je super, sve sljaka kao podmazano, internet dobar, problem je sa taxi aplikacijom udruzenja kome pripadam!

        3 od 3 smatraju da je ovo korisno
        • 5. Re: Problem sa GPS-om Lenovo TAB 2 A8-50LC

         Eh, to je ono najgore...:(

          

         Ali dobro, barem si ustanovio šta je problem, više nema glavolomke, ni neizvesnosti...