1 2 Prethodno Sledeće 18 odgovora Najnoviji odgovor dana 13.12.2017. 23.46 napisao/la je katarina.s

  Promena paketa u toku trajanja ugovora

   Da li bi mi promena paketa na veci, sa višim iznosom, skratila trajanje ugovorne obaveze i da li bih u tom slučaju mogla ranije da uzmem novi telefon i započnem novi ugovor ranije?

    • 1. Re: Promena paketa u toku trajanja ugovora
     audispl

     Paket se moze promeniti na veci, ali nema nikakvog uticaja na trajanje ugovorne obaveze. Aparat mozes uzeti 1 mesec pre isteka.

     4 od 4 smatraju da je ovo korisno
     • 2. Re: Promena paketa u toku trajanja ugovora
      mdamnjanovic

      Ćao,

      promena paketa na viši ne menja trajanje ugovorne obaveze. Ni telefon ne može ranije da se uzme, dok ne istekne ugovorna obaveza od 2 godine.

      Osim ako je telefon uzet na 12/24 rate preko Telenor banke i ako je već isplaćen, samo tako možeš da uzmeš drugi telefon dok traje ugovorna obaveza.

      2 od 2 smatraju da je ovo korisno
      • 3. Re: Promena paketa u toku trajanja ugovora

       Mala ispravka Novi telefon možeš da uzmeš i pre isteka ugovorne obaveze, ako izmiriš sve preostale pretplate do kraja ugovora.

       2 od 2 smatraju da je ovo korisno
       • 4. Re: Promena paketa u toku trajanja ugovora
        mdamnjanovic

        Da, to mi je promaklo

        • 5. Re: Promena paketa u toku trajanja ugovora
         filipmajkić

         Hm, teorijsko pitanje...da li bi u tom slučaju paket nastavio da teče od datuma kada bi trebao da istekne ugovor? Tj. kako da kažem, da li bih ja sada ukoliko, primera radi, 8 meseci pre isteka ugovora izmirio sve rate do kraja da bih uzeo novi telefon, u narednih 8 meseci faktički koristio paket bez daljih plaćanja, ili bi mi svejedno nastavio da stiže račun tokom tih 8 meseci?

          

         I da li se onda neka druga obaveza računa od momenta isteka tog ugovora ili od momenta kupovine telefona, 8 meseci pre isteka inicijalnog ugovora?

         • 6. Re: Promena paketa u toku trajanja ugovora
          branislav871

          Da li je moguće, u slučaju internet paketa, nakon otplaćenog uređaja na rate (6meseci) unapred platiti razliku između paketa i preći sa Surfuj 50 na Surfuj 50+ (ili bolje rečeno na paket sa cena bez tableta, a eventualno uzeti modem uz aneks ugovora)?

          • 7. Re: Promena paketa u toku trajanja ugovora
           hakunamatata

           Mislim da tokom trajanja ugovora, ako je uzet uređaj (nema veze što je otplaćen) možeš preći samo na veći paket, a ne i na niži. Novi uređaj možeš uzeti samo ako prethodno isplatiš sve preostale pretplate.

           • 8. Re: Promena paketa u toku trajanja ugovora
            branislav871

            Goran Jordović mislim da nisi razumeo pitanje. a i ne postoji veći paket od pomenutog, Samo razlika cene od nekih 500rsd, sto bi za 20 meseci ugovorne obaveze iznosilo 10 000 rsd. Mislim da je neko ranije spominjao da je isplatom razlike moguće promeniti paket.

            • 9. Re: Promena paketa u toku trajanja ugovora
             mdamnjanovic

             Nisam siguran kako bi išlo u ovom slučaju.... Stefan Milivojević će znati odgovor

             • 10. Re: Promena paketa u toku trajanja ugovora
              thestefaneli

              Hvala Miloše

               

              Branislav V Surf+ paketi su namenjeni za ugovore bez ugovorne obaveze ili za modem/MiFi; Surf paketi su za tablete.

               

              Ako sam dobro razumeo, ti želiš da pređeš na Surf+ 50 od 1.899 RSD nakon otplaćenog uređaja na postojećem ugovoru. To je moguće ako je taj isti ugovor prethodno već uzet uz neki modem/MiFi, ali ne i tablet. Ako je uzet tablet na tom ugovoru, u obavezi si da plaćaš Surf paket. Ako je Surf 30 recimo u pitanju, možeš preći samo na Surf 50, ne i Surf+ 50; sve dok ne istekne ugovorna obaveza do kraja.

               

              Pozdrav

              2 od 2 smatraju da je ovo korisno
              • 11. Re: Promena paketa u toku trajanja ugovora
               branislav871

               Stefan Milivojević hvala. Ugovor je prethodno uzet bez modema, pre više od godinu dana. Potom je uzet tablet na dve godine. Sa paketa Surf+ 30 je izvršen prelazak na Surf 50. U nekim drugim postovima sam video da korisnici mobilnih brojeva mogu da isplate razliku u ceni paketa i pređu sa većeg na manji. U ovom slučaju aktuelni paket je cenovno veći (pitanje je bilo da li pored otplate uređaja, može da se isplati i ta razlika, pa onda potpiše aneks ugovora uz kupovinu modema?).

               • 12. Re: Promena paketa u toku trajanja ugovora
                thestefaneli

                Prelazak sa većeg na manji paket, a što se odnosi na pakete za mobilne telefone je moguć uz plaćanje razlike kroz prvi naredni mesečni račun.

                 

                U tvom slučaju, nisam siguran da li je moguće to odraditi, jer je u pitanju internet paket. Svakako, kupovinu novog uređaja, bilo modema ili tableta, možeš isključivo mesec dana pre isteka postojećeg ugovora.

                • 13. Re: Promena paketa u toku trajanja ugovora
                 peki

                 Pozdrav,

                  

                 imam nekoliko pitanja. Receno mi je da mogu uzeti drugi telefon 3 meseca pre isteka ugovora (ugovor je na 2 godine i uzet telefon za 1 din). Sto se telefona tice mene sad zanima samo iphone SE 32gb pa sam taj uredjaj i uporedjivao sa drugim operaterima. Zakljucak je sledeci, u Telenoru su uslovi najlosiji i cifra nije zanemarujuca uopste. Pri tom ni paketi nisu bas konkurentni i tu Telenor zaostaje za ostalima (tu najvise mislim na kolicinu gb u paketu). Da ne iznosim detalje, koga zanima neka ode na sajt MTS-a i VIP-a.

                  

                 Moja pitanja su sledeca. Da li kao stari korisnik i neko ko ne zeli da po svaku cenu ode iz Telenora mogu da pregovaram za bolje uslove? Da li je Telenoru u interesu da zadrzi stare korisnike, jer ce svako za svoj novac otici tamo gde dobija vise?Takodje sam zainteresovan za Telenor banku i razmisljam o Progresiv tarifi i prebacivanju primanja, da li bi tada uslovi bili bolji? Kome bih trebao da se obratim sto se toga tice? U slucaju ne postizanja dogovora da li je moguce postojeci ugovor i raskinuti 3 meseca ranije bez placanja penala kao sto je moguce uzeti novi ugovor i uredjaj 3 meseca pre isteka starog?

                 • 14. Re: Promena paketa u toku trajanja ugovora
                  katarina.s

                  Ćao, Nebojša, tu sam da pronađemo pravu opciju za tebe. Možeš da iskoristiš pogodnost kupovine putem banke. Neophodno bi bilo da odabereš paket od 1495 ili više dinara, na koji ćeš imati 30% popusta tokom celog perioda otplate, a punu cenu telefona možeš da platiš na 12 ili 24 rate. U ovom trenutku, to je Play+20, a sa popustom je 1256 din. Pogledaj koje su tarife na raspolaganju: https://www.telenor.rs/sr/privatni/ponuda/tarifni-paketi/

                  1 2 Prethodno Sledeće