5 odgovora Najnoviji odgovor dana 12.10.2016. 07.58 napisao/la je tratincica

  Koristite li Govornu Postu?

   U periodima kada iz bilo kog razloga niste u mogućnosti ili ne želite da odgovorite na poziv, možete ga preusmeriti na Vašu govornu poštu i kasnije, kada budete želeli, preslušate ostavljene poruke.

    


    


    

   Uslugu govorne pošte možete koristiti:

   • kada isključite telefon,
   • kada ste zauzeti,
   • kada ne želite da se javite na telefon ili
   • pri svakom dolaznom pozivu, ukoliko to želite.

   U bilo kom od navedenih slučajeva, ukoliko ste aktivirali govornu poštu i preusmerenje poziva koje sami podešavate, pozivi koji su Vam upućeni biće primljeni na govornu poštu i moći ćete da ih preslušate onda kada Vi to budete želeli.

   Pri podešavanju aparata, broj koji je potrebno da unesete kao broj na koji se vrši preusmeravanje je 909.

    • 1. Re: Koristite li Govornu Postu?
     srđansrbija

     Da koristim ali pošto koristim 069 prepaid broj načekao sam se za ovu uslugu da bude omugućena za moj 069 broj, jer kad je uveden novi pozivni 069, 2008 godine morala se se sistemski optimizovati govorna pošta za te brojeve i to je tek urađeno mislim 2010 godine.Koristim je kad nema odgovora i zadrška do uključenja govorne pošte mi je 30 sec kad me neko pozove na moj broj.

     Postoje tri propusta po meni:                1.kada neko dobije nečiju Telenor govornu poštu nije više kao što je nekad bilo besplatno obaveštenje da je dobijena govorna pošta nekog korisnika ako pozivalac ne ostavi poruku posle zvučnog signala! 2.kada korisnik sa svog broja poziva svoju govornu poštu nema više opciju da postavi pin zaštitu i kad pristupa sa svog broja

                                                                         3.Kad korisnik postupi po preporukama(korisnik 069 broja) da za aktivaciju željene opcije(kad je zauzet, nema odgovora,nedostupan li nema odgovora )preusmerenja na govornu poštu i izvrši preusmerenje na broj govorne pošte 909 , mesto da pozivu budu preusmereni po logici na 069909 tj. +38169909 desi se preusmernje na broj 063909 tj. +38163909 i ja sam iz straha da će doći zbog ove verovatne sistemske greške doći do nekog naplate preusemerenja(bio je broj +38163909 mesto ispravan +38169909, ručno sam izvršio preusmerenje na logično pripadajući broj 069909 tj.+38169909 i nemam nikavih problema

     • 2. Re: Koristite li Govornu Postu?

      I ja sam imao isti problem ali ok je sve sada

      • 3. Re: Koristite li Govornu Postu?
       thestefaneli

       Iskreno, ne podnosim govornu poštu, kao ni osobe koje je koriste.

        

       Znači ako te zovem, ili se javi ili nemoj uopšte, pa me nazovi kasnije. Sad ja kao treba da razmišljam da li si ti čuo moju poruku na govornoj pošti ili ne, stvarno nemam živaca. A nešto najcrnje mi je kad pozovem neki broj u drugoj mreži, konkretno u ovom slučaju je Vip u pitanju; ne zazvoni ni 2 puta, odmah me prebaci na govornu poštu i meni se već potroši ceo jedan minut, iako nisam ni hteo da ostavim glasovnu poruku. E, takve ljude više nikad i ne zovem nakon toga.

       • 4. Re: Koristite li Govornu Postu?
        srđansrbija

        Problem je do Telenora i Vipa što ovako naplaćuju ovaj servis.Pre je kod Telenor govorne pošte  pre njene  revizije 2010 godine,  zbog nove 069 numeracije, bilo besplatno obaveštenje da je korisnik dobio govornu poštu pozvanog korisnika i ako ne ostavi poruku ništa  mu nije bilo naplaćeno.Vip svim novim korisnicima  aktivira  automatski govornu poštu i to iza opciju kad nema odgovora posle par zovonjenja, ne samo kad je neko nedostupan.Razlog zašto Vip to radi jer zbog neke interkonecije koji plaćaju operateri jedni drugima, kada matični broj pozove broj iz druge mreže operater domaćin pozvanog broja ostvaruje profit od trenutka uspostave veze mislim da je upitanju oko 3 din po pozivu Govorna pošta nije loša za neke koji možda ujutru spavaju a ti drugi ne mogu kasnije da ih zovu jer su na poslu pa ugrabe pauzu Mnogi su MOBTELOVCI pa kasnije Telenorci koristili su  lukavo govornu poštu jer su pozivali govorno sanduče nečije i ostavljavali poruku i bilo im je naplaćeno posle oko 0.90 para, nije bilo uspostave poziva u ovom slučaju.

        • 5. Re: Koristite li Govornu Postu?
         tratincica

         Iako je aktivirana, do sada se ispostavilo da moji kontakti ne vole da je koriste, a i trudim se da budem dostupna 24/7.