0 odgovora Najnoviji odgovor dana 08.12.2016. 06.24 napisao/la je srđansrbija

  SMS kroz Outlook ( inovacija iz 2009 godine, da li vratiti uslugu?)

  srđansrbija

   SMS kroz Outlook


   Šaljite SMS sa računara, lako i brzo, kao što šaljete e-mail!
   Šaljite slike sa računara kao MMS!   „SMS kroz “Outlook je nova usluga koja omogućava slanje SMS i MMS poruka sa vašeg računara, iz programa Microsoft Outlook.

    

   Kucanje poruka na telefonu je često zamorno i dosadno. Od sada možete da otkucate poruku na tastaturi računara i pošaljete je jednostavno i brzo, kao da šaljete e-mail. Takođe, možete da pošaljete sliku sa računara u vidu MMS poruke.

    

   Slanje poruka se obavlja pomoću posebnog programa koji se integriše u Microsoft Outlook. Pored ikonice „New“ koja u Outlook-u otvara prozor za slanje e-maila, stajaće i ikonica „New SMS“ koja će otvarati poseban prozor za slanje SMS i MMS poruka. Razlika u odnosu na slanje e-maila je ta da u polje predviđeno za adresu primaoca upisujete broj mobilnog telefona, a ne e-mail adresu. Primalac poruke će dobiti vašu identifikaciju isto kao i da ste mu poruku poslali sa telefona.

    

   Sve što je potrebno za korišćenje ovog programa jeste da ste Telenorov korisnik i da na vašem računaru imate Microsoft Outlook.

    

   Program preuzima podatke o kontaktima koje čuvate u Outlook-u i na taj način vam dodatno olakšava slanje poruka.

    

   Postoji alternativa slanja SMS-ova preko računara preko portala Moj Telenor ali ne postoji mogoćnost slanja MMS poruka, ali ja bih voleo kad bih se vratila ova usluga jer koristim Outlook, i praktična je po meni usluga.Šta vi mislite? (sumnjam da će kompanija Telenor  da vrati ovu uslugu u ponudu  za fizička lica jer verovatno je malo ljudi koristilo ovu uslugu i ono što se povuče tj. ukine teško da se preispituje  i razmatra ponovo posle dužeg vremena u poslovnom svetu)