2 odgovora Najnoviji odgovor dana 14.12.2016. 11.48 napisao/la je drdekzar

  Lenovo A6000

   Kupio sam ovaj telefon krajem 2015. godine i secam se da je bila opcija 4G uz njega, medjutim ni dan danas mi to nije aktivirano. Ustvari mislio sam da isti nemam jer je mreza losija, dok nisam procitao ovde na forumu da bi trebao da imam i da je to do podesavanja od strane operatera.

   Takodje imam jos jedan problem, kada se posle kratkog vremena koriscenja baterija skroz iscrpela, odneo sam ga na servis i od tada mi je telefon u dual sim modu i stalno mi izbacuje opciju da mogu da instaliram novu verziju softvera, ali istu kada skinem izbacuje mi gresku da nisam "administrator" na svom telefonu.

    

   Moze li neki savet? Hvala!

    • 1. Re: Lenovo A6000
     hakunamatata

     Da bi mogao da koristiš LTE / 4G, potrebno je da uzmeš uSIM karticu u poslovnici. Zamena kartice traje par minuta i potpuno je besplatna. Druga stvar, što se tiče ažuriranja telefona, najbolje bi bilo da prekopiraš fajlove u cloud ili na neku drugu lokaciju i uradiš hard reset. Vrlo često Android uređaji mogu da se "pogube malo" i hard reset je opcija koja će rešiti taj problem, time što će vratiti telefon na fabrička podešavanja. Moraćeš ponovo da instaliraš aplikacije, da se prijaviš na Google Play. Najbolja opcija da sačuvaš kontakte je da podesiš telefon da ih čuva na Google nalog, tako da kada uradiš reset i prijaviš se na svoj Google nalog, automatski će ti se vratiti svi kontakti.

     Hard reset za tvoj telefon se radi na sledeći način:

     1. Isključiš telefon

     2. Pritisneš i držiš istovremeno dugme za pojačavanje i dugme sa uključivanje telefona

     3. Kada se pojavi ekran na kome imaš neki tekst (Verovatno crna pozadina sa plavim ili zelenim tekstom) pustiš oba tastera

     4. Onda pritiskanjem tastera za smanjivanje zvuka dođeš do opcije WIPE DATA/FACTORY RESET i pritisneš dugme za uključivanje telefona

     5. Ponovo pritiskaš dugme za smanjivanje zvuka dok ne dođeš do opcije YES DELETE ALL USER DATA i ponovo pritisneš taster za uključivanje telefona.

     6. Na opciji REBOOT SYSTEM NOW, pritisneš taster za uključivanje i sačekaš da se procez završi

     • 2. Re: Lenovo A6000
      drdekzar

      Goran ti je dao odlicne savete, u slucaju da neresis problem sa dual sim modom (verujem da je telefon sing sim) savetujem ti da posetis Lenovo ovlasceni servis.Kazes im koji problem imas i verujem da ce ti upisati novi softver.Po ovome sto si napisao meni izgleda da ti imas sing sim telefona sa softverom od dual sim telefona:)