8 odgovora Najnoviji odgovor dana 29.12.2016. 04.28 napisao/la je drdekzar

  Top modeli ili ne?

  filipmajkić

   Pitanje je namenjeno kupcima telefona iz visoke klase. Zanima me, kada kupujete telefone, da li uzimate top modele iz samog vrha ponude, ili ipak gledate nekakav bang for the buck momenat čak i kada se rešite da izdvojite 500+ evra za proizvod? Odlučujete li se ipak da uštedite 100-200 evra, ili jednostavno želite ono što je najbolje?

    

   Primera radi, da li Galaxy S7 (Edge) ili Motorola Moto Z?

    

   Da li iPhone 7 ili Huawei P9?

    

   Da li HTC 10 ili Honor 8?

    

   Lično, uvek bih birao ovo drugo, ali to je samo moje mišljenje...

    • 1. Re: Top modeli ili ne?
     drdekzar

     Cao Filipe, moj glas kod prvog poredjenja ide za Lenovo Moto Z, volim ono sto je drugacije od drugih different is better:) mnogo mi se svidjaju dodaci koji dolaze i citao sam da ce u narednom periodu biti toga jos mnogo.

     Drugi par ne moze da se poredi, razliciti sistemi ( ja volim android) i mislim da su skroz razliciti profili kupaca.

     Treci par su telefoni namenjeni razlicitim kupcima.HTC 10 mislim da uzimaju ozbiljniji pa moze se reci biznis korisnici, a Honor 8 ce uzimati mladi, ja bi izabrao ozbiljniji telefon HTC 10.

     • 2. Re: Top modeli ili ne?
      mdamnjanovic

      Postoji stvarno dosta odličnih telefona koji nude sve kao i high-end uređaji ali po nižoj ceni, i tu bih izdvojio One Plus. Nažalost, nije baš lako doći do njega.

      Ali da pokušam da malo generalizujem... pre će kod nas ljudi uzeti Samsung i HTC nego Motorolu i Huawei, bilo da su u pitanju najskuplji ili najjeftiniji telefoni iz ponude.

      Da koristim Android, moj prvi pik bi sigurno bio One Plus 3T (jer nudi sve što nude skuplji high-end uređaji ali po nižoj ceni) ali pošto sam prešao na iPhone, nemam previše izbora

      • 3. Re: Top modeli ili ne?
       filipmajkić

       @Dejan Z

        

       Ti "parovi" su tu samo zarad ilustracije početne premise, ne treba ih striktno doživljavati...ideja je samo da dođemo do iskustva korisnika sa mnogim modelima koji možda nisu u prvom planu ili koji predstavljaju odličan izbor ali su previđeni iz nekog razloga.

       • 4. Re: Top modeli ili ne?
        hakunamatata

        Ja koristim Apple od 3G i iPod touch 1st gen... I uvek kupujem S modele, ali kada izađe naredni. Tako da na primer čekam da izađe 6, da bih kupio 5s. Ali sam sada uzeo SE umesto 6s i prezadovoljan sam.

        • 5. Re: Top modeli ili ne?
         drdekzar

         Ja sad planiram da dodjem do Lenovo Moto Z telefona, mnogo me privlaci zbog modova.Vec sam tri puta isao u Telenor poslovnice da ga pogledam.Cekam da dodju modovi da vidim koje ce cene biti za njih i da li ce moci da se i oni uzmu kroz Telenor:).Lenovo sam zavoleo kada sam kupio Z2 pro model jos pre 2godine (kakav hardver tada, a za smesne pare sam ga pazario).

         Od poznatih brendova jedino su na mene ostavili utisak Note 3 kad se pojavio i S7edge.

         • 6. Re: Top modeli ili ne?
          zlatkoovcina

          Gledam da nadjem kompromis.

          Za telefona od 700-800 eur zaista nemam sredstava, niti bi dao toliko i da imam, jer telefon koristim godinu-dve i menjam. Telefoni u cenovnom rangu od 300-500 eur su uglavnom dovoljno dobri, i godinama unazad u toj klasi mogu da se nadju fantasticni aparati, koji cek nisu preterano ni kompromis.

          Zaljubljenik sam u nexus aparate, iz vise razloga, i za te novce se uvek mogao uzeti novi nexus aparat. Sada su me malo zeznuli sa pixel-om, ali i njega sada vec imam relativno povoljno, pa ako prodam jedan od ova dva koje trenutno imam, izaci ce me ispod 500 eur, sto je opet vrhunska cena za fenomenalan aparat.

           

          Sve u svemu...idem na svoju procenu, i rizikujem ponekad, ali mi se do sada uvek isplatilo to kalkulisanje i bio sam zadovoljan.

          • 7. Re: Top modeli ili ne?
           filipmajkić

           @Dejan Z

            

           Čisto da te pripremim (nadam se, ne i obeshrabrim) unapred, modovi će verovatno biti skupi. Na slobodnom tržištu su im cene poprilične (po 25-30-40 hiljada dinara), kompanije pokušavaju da se to pogura preko operatera po nekoj povoljnijoj ceni, ali trenutno stvari stoje tako kako stoje.

           • 8. Re: Top modeli ili ne?
            drdekzar

            Sacekacu i nadati se da se Telenor i Lenovo dogovore i obraduju nas kao korisnike.