12 odgovora Najnoviji odgovor dana 21.02.2017. 09.22 napisao/la je filipmajkić

  PC Press u Novinarnici nedostupan?

   Interesuje me dali je PC Press izbacen iz spiska dostupnih magazina? Postoji u spisku na Telenorovom sajtu ali nepostoji kao opcija u samoj aplikaciji. Isto tako dali ce doci do prosirenja dostupnih magazina za Telenorove korisnike posto sad po meni vecina izbora je nezanimljiva (recimo naucni/tehnicki da se dodaju a vec postoje kao izbor izvan Telenorove liste).

    • 1. Re: PC Press u Novinarnici nedostupan?

     Da se nadovezem sa dodatnim pitanjem. Da li postoji mogucnost da se u Telenorovu ponudu magazina uvrste pored Sveta Kompjutera i GameFun-a, PC Press, Info Elektronika, Digital Camera (vec postoje u Novinarnici). Iskreno izbor se svodi vecinom na "zenske" casopise.
     Isto tako dali je potrebno da se odabere svih 5 magazina da bi se aktivirala "isporuka"? Posto sam odabrao samo 2 koji su me interesovali a koliko vidim iako je Svet Kompjutera izasao nije mi "isporucen" i celo vreme mi app i sajt "zaboravljaju" izbor.

     • 2. Re: PC Press u Novinarnici nedostupan?
      katarina.s

      Pozdrav Borise, hvala ti na zapažanjima, preneću ih na pravu adresu. Što se tiče časopisa Svet Kompjutera, kakva je situacija sada Jesi li uspeo da ga preuzmeš?

      1 od 1 smatraju da je ovo korisno
      • 3. Re: PC Press u Novinarnici nedostupan?

       Zahvaljujem.
       Sto se tice Sveta Kompjutera nije mi isporucen. Isto tako novinarnica "zaboravlja" moj izbor tako da verovatno "zaboravlja"  izabrano jer verovatno nije predvidjeno da neko neodabere svih 5 opcija. Ocekivao sam da ako se nesto "interesantno" pojavi da kasnije imam mogucnost da ubacim u izbor te zbog toga nisam kompletirao izbor (nisam ocekivao da je previdjena takva opcija). Svaki put kad udjem u servis prinudjen sam da ponovo biram. Bilo bi fino da postoji opcija "finalizovanja" izbora uz recimo mogucnost da se doda nesto po izboru u prazne slotove posle kompletiranja izbora. Malo je i nelogicno kako ce se ponovo birati izbor posle isteka mesec dana pa bi bilo lepo i da ubace opcije gde ce se informativno prikazati preostali broj dana do promene izbora uz nacin da se to isto uradi. Pretpostavljam da vi imate uticaj na taj deo njihovog servisa i mogucnosti koje pruza.

       • 4. Re: PC Press u Novinarnici nedostupan?
        katarina.s

        Zahvaljujem na svim komentarima, ako bude bilo promena u načinu funkcionisanja Novinarnice, obavestićemo te. Do tada ću te zamoliti da kreiraš svoj paket i da nakon toga proveriš da li je Svet kompjutera "isporučen". Što se tiče izbora novog paketa, info o tome kada to možeš da uradiš postoji u app i u okviru je opcije Telenor korisnici.

        • 5. Re: PC Press u Novinarnici nedostupan?

         Zahvaljujem na odgovoru.
         Posle odabira 5 izdanja bio sam u mogucnosti da "potvrdim" izbor nakon cega sam mogao da skinem izabrano. Nadam se da ce izbor biti prosiren na korisnija izdanja.
         Pozdrav...

         • 6. Re: PC Press u Novinarnici nedostupan?
          srka1970

          Evo da dodam i ja, kao stari korisnik Novinarnice, da bi bilo zaista lepo da nam omogućite da čitamo PC Press a da naravno Svet kompjutera ostane i dalje dostupan.

           

          Pozdrav, Srđan

          • 7. Re: PC Press u Novinarnici nedostupan?

           Ajd da dodam kad sam vec i poceo. Iskreno osim Sveta Kompjutera nista me od izbora nezanima. Prvenstveno sam odabrao zbog PC Press-a novinarnicu a sam Svet Komjutera me toliko nezanima jer pored toga sto mogu da citam stare brojeve direktno sa njihovog sajta u formatu koji je bolji nego PDF samog magazina, sve to moze da se nadje na netu. Slicno je i za PC Press iskreno ali kad vec imam 4 servisa besplatno onda sam se odlucio na to kao sto rekoh prvenstveno zbog PC Press-a. Sto se tice samog izbora imate cak 2 magazina tipa trece oko, 2 sto se tice oruzja, brdo raznih "zenskih", kuvarskih, raznih prica i slicno a nista ozbiljno. Ajd da kazemo imate i National Geographic ali se oni bave temama koje me nezanimaju. Nemate nista sto se tice nauke, sto se tice elektronike, za igre imate 2 casopisa i jos svet kompjutera koji je mesavina svega ali vise je koncentrisan na igre. Mogli ste da dodate nesto sto se tice tih oblasti. To je bar moj savet a i interesovanja. Na neki nacin da se kaze eto idete u korak sa akcijama da podrzite nauku i obrazovanje u Srbiji umesto da zadrzite postojece stanje. Ako izadje neki interesantan servis verovatno cu "otkazati" novinarnicu jer me u ovakvom obliku nezanima. Da budem jasan da razumem na koji nacin radite i da gledate da dodjete do izbora koji ce biti dovoljno finansijski opravdan u odnosu na korisnike ali i ugovor koji imate sa novinarnicom. Novinarnica je fina ideja ali sa ovakvim izborom me nezanima.
           Mozda da postavite neko glasanje svim korisnicima novinarnice iz telenora, da vidite dali bi korisnici radije citali magazine tipa Trece Oko ili "malo" korisnije casopise i da sastavite ponudu u tom smeru. Bolje kvalitet nego kvantitet koji nije ni papir koji moze da se iskoristi za druge stvari. Bilo bi interesantno znati po visini pretplate, tipu telefona, i ostalim podatcima o korisnicima dali ce citati trece oko ili mozda PC Press ili InfoElektronika kad su u Bus-u ili sami negde ispijaju kafu i na koju ciljanu grupu je novinarnica uopste i namenjena s obzirom na socialno/finansijsko stanje kao i interesovanja istih....

            

            

            

           PS> Najsmesnije mi je da u Novinarnici pod Nauka i Tehnika kategoriju casopisa ubrajaju i Cudotvorne Manastire . Na neki nacin objasnjava i stanje naseg drustva ....

           • 8. Re: PC Press u Novinarnici nedostupan?
            katarina.s

            Hvala još jednom Borise, nadam se da će biti prilike da te obradujemo lepim vestima :)

            • 9. Re: PC Press u Novinarnici nedostupan?

             Lepim vestima se uvek nadam i ja . Hvala jos jednom.

             • 10. Re: PC Press u Novinarnici nedostupan?

              Nauka zaluđivanja i tehnika prevare, šta je čud(otvor)no u matičnoj kategoriji Čudotvornih Manastira?

              • 11. Re: PC Press u Novinarnici nedostupan?

               Evo vam jedne ideje. Uvedite "bodove" u sklopu novinarnice za telenor korisnike. Recimo mesecno se dobije odredjen broj bodova i na osnovu tih bodova da korisnik moze odabrati bilo koji magazin iz novinarnice ali brojnost odabira ce biti smanjen ako se odaberu "kvalitetniji/skuplji" magazini (Magazini da kostaju razlicit broj bodova zavisno od cene na mesecnom/godisnjem nivou). Pretpostavljam da je celokupni odabir/selekcija ogranicen bas zbog ekonomskog aspekta dogovora izmedju telenora i novinarnice. Recimo svako dobije 30 bodova i ako ja odaberem "pc press" onda mi se shodno ceni oduzme recimo 8 boda umesto 4 koliko bi islo na "trece oko" magazin. Broj bodova koji preostane moze se recimo "cuvati" i onda iskoristiti u narednom periodu za knjigu ili neki drugi magazin ili slicno (mozda cak i dokupiti preko Telenorove pretplate, uz objedinjenje recimo cloud servisa da se kod njih cuva sve to...). Odradite da se na osnovu uzetih magazina novo izdanje stave na izabranu ponudu korisniku gde moze da ih "kupi" za bodove. Tako se mogu kupiti ne samo nova izdanja nego i stara.
               Naravno ima tu dosta detalja tipa broj bodova koje korisnik dobija, koliko ce koji magazin/knjiga/dnevne novine kostati bodova uzimajuci u obzir cenu magazina pojedinacno ili godisnju pretplatu,...

               Na takav nacin mozete resiti dostupnost svih magazina iz novinarnice kao i raznolikost ponude telenorovim korisnicima tako da svako odabere ono sto ga zanima.

                

               Filip Majkić Zanimljivo je da postoji jedno 4-5 magazina takvog tipa a koliko vidim jedini naucni magazin koji je jos u ponudi (nova izdanja) je national geographic.
               Katastrofa!!!
               Bilo bi zanimljivo videti koliko se sve to cita u odnosu na "ozbiljnije" stvari.

               • 12. Re: PC Press u Novinarnici nedostupan?

                Pa pazi, da se ne lažemo, oni koji bi želeli da čitaju nešto pametnije i zahtevnije su teška manjina Mene su davno te nade da su takvi ljudi zapravo tiha većina napustile, jer sam shvatio da je definitivno obrnuto.