7 odgovora Najnoviji odgovor dana 07.02.2017. 07.43 napisao/la je hakunamatata

  Da li se isplati postati postpaid korisnik?

  raša

   Znam dosta osoba koji placaju po nekoliko puta u toku nedelje kredit i kad sve sve to izraču mogu imati i poruke,minute i megabajte za dosta manje novca. Da li se isplai postati postpaid i zašto?

    • 1. Re: Da li se isplati postati postpaid korisnik?
     thestefaneli

     Kako za koga. Diskutabilna je tema poprilično. Recimo, ako neko koristi samo internet i bukvalno ništa više, možda je najbolje da ima prepaid broj i da uplaćuje dodatak od 10 GB za 995 dinara koji važi mesec dana - svaki put. Međutim ako je potrošnja mešovita, kao i potrebe za digitalnim servisima, svakako bih uvek preporučio da pređe na pretplatu, i to konkretno na Play+ pakete. Tada, između ostalog, nikada ne moraš da brineš da li imaš dovoljno kredita za neki hitan poziv. Nisi ograničen. Platiš na kraju meseca koliko si potrošio.

     1 od 1 smatraju da je ovo korisno
     • 2. Re: Da li se isplati postati postpaid korisnik?
      raša

      Mislim da je prava tema za ForUm

      Dosta njih su jos izmedju i ne znaju šta im tačno treba i šta da odaberu

      • 3. Re: Da li se isplati postati postpaid korisnik?

       Isplati se,ne samo da je zbirno jeftiniji vec zbog mogucnosti da u slucaju preke potrebe,srece ili nesrece koristite telefon bez ogranicenja a racun platite na kraju meseca.

       2 od 2 smatraju da je ovo korisno
       • 4. Re: Da li se isplati postati postpaid korisnik?

        Iskreno, postpaid korisnik sam 15 godina i ne mogu da zamislim da sam na prepaid-u. Iako stalno postoje neke akcije, ja vise nisam klinja koji ce da ih juri i bavi se njima, bude u toku i ustedi neki dinar. Meni je bitno da sipam i ne mislim, i da ne moram da razmisljam, idealno nikada. Tako da ja ne vidim drugu opciju osim postpaida.

         

        I iskreno.. postpaid za fizicka lica, sa akcijom Telenor Vise mi za smesne novce daje fantasticnu stvar.

         

        Problem je sto biznis paketi to ne prate, i sto sam nakon 7-8 godina, prosle godine odlucio da se vratim na fizicko lice, jer me je biznis paket kostao 2.5 puta vise, nikad nisam ima dovoljno interneta, a benefit sa uzimanjem uredjaja nisam koristio.

        1 od 1 smatraju da je ovo korisno
        • 5. Re: Da li se isplati postati postpaid korisnik?
         srka1970

         Glas za postpaid i to Play+ palete (Play+L paket u mom slučaju, 1750 din. mesečno) zbog:

          

         1. Novinarnice - redovan sam čitalac „Sveta kompjutera”, „Nedeljnik” sam i ranije vrlo često kupovao, plus što imam na raspolaganju još tri mesečna magazina (evo još jednom da zamolim da nam vratite PC Press)... sve u svemu ušteda od barem 700-800 din. kroz taj dodatak.
         2. HBO Go - prošle jeseni smo baš Miloš Damnjanović i ja komentarisali kako je šteta što nam naš kablovski operater (Radijus Vektor) ne pruža mogućnost da koristimo ovu uslugu i da bi bili spremni da je platimo na primer 500-600 din. mesečno. Cena ove usluge u Telenoru je 745 din. i da sam na neki drugi način mogao da aktiviram HBO Go, bez razmišljanja bih pristao na ovu cenu. U mom paketu usluga je besplatna, radi na više uređaja, smart TV-u, stvarno odlično!

          

         Dođosmo tako već do oko 1.500 din, a kada na gore navedeno dodam i Deezer... bolje da ovde stanem, tražiće mi ekipa iz Telenora  da plaćam više nego do sada...

          

         Minuta i SMS poruka u mom paketu ima više nego dovoljno, a 1,5GB Interneta zadovoljava moje potrebe, s obzirom da svi digitalni servisi imaju svoje Internet kvote.

          

         Da ne bude da je baš sve savršeno da kažem i šta zameram (pored cena telefona):

          

         • Vratite opciju da nakon potrošenog Interneta korisnici mogu da surfuju minmalnom brzinom;
         • Ukinite naplatu razgovora sa korisničkim centrom (uvedite na primer opciju da je 3-5 poziva mesečno besplatno, a da se nakon toga pozivi naplaćuju).

          

         Pozdrav, Srđan

         2 od 2 smatraju da je ovo korisno
         • 6. Re: Da li se isplati postati postpaid korisnik?
          zlatkoovcina

          Ivan Minic je sve objasnio. Kao korisnik kome treba dosta svega - godinama sam na postpaidu(od 2002.). Prepaid koji sam pre toga koristio me je na mesecnom nivou kostao vise, i dolazio sam u situacije da sam bez kredita bas u onim momentima kada mi to nikako ne odgovara.

          Ovako znam svoje limite, znam koliko mogu napraviti na mesecnom nivou, i sa obzirom da mi je telefon jedan od alata koji mi trebaju za obavljanje posla - isplati se, ma koliko da pricam.

          Opcija da budem bez kredita dok ne nadjem prvo uplatno mesto mi nije zanimljiva, niti potrebna.

          Iako mi je telefon uglavnom za resavanje masu nekih poslovnih stvari, vodi se na mene, kao fizicko lice, jer su paketi za fizicka lica bolje koncipirani.

          Imamo par brojeva koji su na MTS poslovnu tarifu, i priznajem da su njihovi poslovni paketi za nijansu bolji za korisnike poput mene.

          1 od 1 smatraju da je ovo korisno
          • 7. Re: Da li se isplati postati postpaid korisnik?
           hakunamatata

           Ja lično nikad ne bih bio prepaid. Nemam vremena da istražujem ponude, čekam promocije. Imam Prenesi i surfuj XL i Surf 50 koji su mi u Telenor Više i ne pamtim kada sam poslednji put proverio stanje na računu. Kao što pomenuše gore, bitno mi je da uvek mogu da pozovem i ne mislim

           1 od 1 smatraju da je ovo korisno