8 odgovora Najnoviji odgovor dana 01.06.2017. 07.17 napisao/la je captureforwindowsphone2030natelenoru

  Huawei Honor 8 Lite utisci

  mdamnjanovic

   Prošle nedelje sam dobio ovaj telefon pa sam hteo da podelim svoje utiske nakon par dana korišćenja.

   Honor 8 Lite 1.jpg

    

   Reč je o najnovijem modelu iz Honor serije koji dolazi sa 7.0 Nougat verzijom Androida. Zanimljivo je da se telefon kod nas prodaje pod nazivom “Huawei Honor 8 Lite” dok je u nekim zemljama dostupan pod nazivom “Huawei P8 Lite 2017”. Jedina hardverska razlika između ova dva modela je u kameri - Honor 8 Lite poseduje kameru od 12MP sa otvorom blende F2.2 dok P8 Lite 2017 poseduje istu kameru od 12MP ali sa otvorom blende F2.0.

   Kad već spominjem kameru, Honor 8 Lite ima prednju kameru od 8MP, sa sočivom vidnog polja 77 stepeni.

    

   Kućište je jako kvalitetno, izrađeno iz jednog dela. U pitanju je metalni okvir dok je zadnja strana telefona od stakla. Ivice telefona su zaobljene i lepo leži u ruci. Na prednjoj strani telefona nema nikakvih hardverskih tastera dok je čitač otiska prsta na zadnjoj strani. Bilo mi je potrebno vreme da se na to naviknem, jer sam zbog korišćenja iPhona, navikao sam da mi je to dugme ispod ekrana. Sam čitač otiska prsta je odličan, nije se do sada dešavalo da mi ne očita otisak. Takođe, jako brzo prepoznaje otisak i otključava telefon. Negde sam pročitao da Huawei kaže da to traje 0.3 sekunde. Ne mogu naravno da izmerim ali jeste jako brzo.

    

   Druga stvar koja me je oduševila je baterija - 3000 mAh. Rekao bih da se Huawei poprilično potrudio oko optimizacije a sigurno da na trajanje baterije uticaja ima i čip od 16nm. Sve zavisi naravno od korišćenja ali ja nisam imao problema sa trajanjem baterije. Ako zatreba, postoje i dva režima uštede energije.

    

   Honor 8 Lite dolazi sa 3GB RAM memorije i HiSilicon Kirin 655 procesorom što omogućava korišćenje više aplikacija u isto vreme i zaista nisam primetio usporen rad telefona i “lagovanja”. Ekran je isto odličan, prikaz slike je oštar, jasan i sa realnim bojama i odličnom vidljivošču pod svim uglovima, čak i na suncu.

    

   Možda ne bi bilo loše da je i ovaj model imao USB-C priključak, koji je Huawei već usvojio kao standard na prethodnim modelima. Takođe, s obzirom da na prednjoj strani nema hardverskih tastera, meni bi više odgovaralo da je telefon manji a da veličina ekrana ostane 5.2”. Većih zamerki stvarno nemam i mogu da ga preporučim ljudima koji žele kvalitetno urađen telefon, sa dobrom kamerom i baterijom a koji ne žele da izdvoje previše novca za neki od flagship modela.

    

                                                                                                                                                                                                                                             HUAWEI HONOR 8 LITE na webshopu.

   Honor 8 Lite 3.jpgHonor 8 Lite 4.jpg

    

   Message was edited by: Danko Gojak