7 odgovora Najnoviji odgovor dana 18.03.2017. 16.46 napisao/la je milancvetkovic

  Lenovo Vibe C2 - problem sa slanjem SMS poruke

   Imam problem sa slanjem SMS poruke, ali samo ka jednom kontaktu/broju. Broj je, kao i moj, u Telenor mreži. Telefon je isti. Moje poruke ka toj osobi ne prolaze (<<Detalji poruke:: Tip: Tekstualna poruka, Kome: +38163*******, Poslato: 16.mart 10.57>>, <<Izveštaj:: Primalac: "Ime i prezime", Status: Na čekanju>>), dok ja poruke od te osobe primam bez problema. Ta osoba je meni poslala oko 3000 poruka, dok je kod mene taj broj oko 6500. U podešavanjima sam obeležio (štiklirao) brisanje starih poruka (preko 10000 SMS-a i 1000 MMS-a). Brisanje izvesnog broja starih poruka nije pomoglo. Ono što je još interesantno je da u listi kontakata u opciji "Razmene poruka" samo pored tog kontakta, pored slike, imena i broja poruka, stoji i simbol spajalice. Ja nisam uspeo da pronadjem da ovaj telefon ima mogućnost blokiranja samo prijema SMS-a od pojedinog kontakta. Molim za pomoć, ako se neko susreo sa ovakvim problemom i ima neki savet ili zna rešenje.

    • 1. Re: Lenovo Vibe C2 - problem sa slanjem SMS poruke
     miodrag

     Čao,

      

     Spajalica znači da postoji neki attachment, i po tome se može preptostaviti da se poruka šalje kao MMS, a ne kao SMS.

      

     Dakle, ako uz poruku šalješ neku sliku, audio zapis ili možda vCard fajl (kada šalješ kontakt), a podešavanja za MMS ti nisu dobra ili nemaš aktivnu uslugu u sistemu), poruka neće otići.

      

     Ako je poruka duža, telefon je sam može konvertovati u mms (znam da su neki raniji Androidi imali ovo glupo podešavanje, nisam siguran za novije).

      

     Proveri ove detalje, i vidi da li negde uz taj kontakt imaš neko pravilo tipa "send as MMS", i ako nađeš nešto slično - isključi.

      

     Javi jesi li uspeo.

     • 2. Re: Lenovo Vibe C2 - problem sa slanjem SMS poruke
      drdekzar

      Mislim da ti je nabolje da uradis Hard Reset , verovatno si nesto greskom kliknuo.

      1 od 1 smatraju da je ovo korisno
      • 3. Re: Lenovo Vibe C2 - problem sa slanjem SMS poruke

       Hvala za savet vezan za "spajalicu". Pronašao sam nekoliko MMS poruka poslatih toj osobi i nakon brisanja tih poruka "spajalica" se ne pojavljuje. Ostaje još samo problem koji sam opisao, vezan za slanje/prijem poruka tom kontaktu. Naime, taj kontakt (broj, osoba, ...) meni može slati SMS poruke, ali ja njoj i dalje ne mogu. Problem sam opisao na početku pitanja, pa bih zamolio za neki savet/rešenje. Ponavljam, samo jedan kontakt (broj) je problematičan. Toj istoj osobi mogu poslati SMS npr. na službeni telefon. Kontakt je tako i napravljen, da se u okviru njega nalazi privatni mob.broj, službeni mob.broj, fiksni kućni i fiksni na poslu. Unapred hvala za pomoć.

       • 4. Re: Lenovo Vibe C2 - problem sa slanjem SMS poruke
        miodrag

        Pokušaj da izbrišeš taj kontakt i da pošalješ poruku ukucavanjem broja telefona (da ne povučeš iz imenika). Ukoliko prođe slanje, znači da je nešto do samog kontakta. Takođe, proveri da kojim slučajem taj broj nemaš memorisan pod dva ili više kontakata...

        1 od 1 smatraju da je ovo korisno
        • 5. Re: Lenovo Vibe C2 - problem sa slanjem SMS poruke

         Jedno pitanje "pre akcije": šta će se dogoditi sa porukama vezanim za taj broj telefona, ako ga izbrišem? Naime, probao sam da formiram još jedan kontakt sa problematičnim brojem telefona (dupli broj, posle sam taj kontakt obrisao) i sve poruke su bile grupisane prema broju, a ne prema kontaktu. Da li postoji mogućnost gubitka poruka, ako se broj za koji su vezane ne pojavljuje ni u jednom kontaktu?

         • 6. Re: Lenovo Vibe C2 - problem sa slanjem SMS poruke
          drdekzar

          Ako su ti toliko bitne poruke (kroz pitanje shvatam da jesu) najsigurnije da uradis backup poruka, Lenovo ima aplikaciju koja dolazi fabricki.

          • 7. Re: Lenovo Vibe C2 - problem sa slanjem SMS poruke

           Rešio sam problem. U programu MESSENGER (Facebook) kod problematičnog kontakta (drugi telefon) bilo je podešeno (omogućeno) slanje/primanje SMS poruka. Iako to nije bio osnovni odabran program za SMS komunikaciju, iz nekog razloga pojedini kontakti nisu mogli da šalju SMS poruke tom broju. Nakon ukidanja te opcije u programu MESSENGER (drugi telefon) i resetovanja telefona sve je proradilo kako treba. Hvala svima koji su učestvovali u rešavanju problema. Nadam se da će ovo biti još nekom od koristi.