1 2 Prethodno Sledeće 23 odgovora Najnoviji odgovor dana 02.02.2018. 07.08 napisao/la je lady25

  Prva 72 sata sa Huawei P10

   Kao nekadašnji korisnik telefona ovog kineskog giganta (P8) sa blagim nestrpljenjem, ali i očekivanjima sam čekao da dobijem model P10 na testiranje. Stigao je u praktičnoj kutiji, sa punjačem (USB-C) i slušalicama koje su standardne za high-end Huawei modele i odlične su, pogotovo za ljude sa većim ušima poput mene. Kao i svaki put kad dobijem uređaj od kog se očekuje da pomera granice, jedino ga ne koristim dok spavam, mada za mesečarenje ne garantujem. S tim na umu, prva tri dana korišćenja su bila presudna.

   P10_2.jpg

   Jasno je da će ga svi porediti sa iPhone-om, pogotovo sad kada je home taster sa čitačem otiska prsta prebačen na prednju stranu, ali koji sad telefon ne porede sa Apple-om? Sam čitač radi bez greške, a dobar momenat je što se ekran može „produžiti“ prebacivanjem navigacionih tastera sa ekrana na pomenuti home.


   Ekran ima 5,1 inča, što je možda malo iznad standarda, ali aluminijumsko kućište je zaobljeno taman toliko da ne ispada iz ruke, čak iako imate „plastelin“ prste. Boje na displeju su poprilično izražene i to je zahvaljujući IPS-NEO tehnologiji (istražio sam) koja daje dodatni kontrast i pojačava pozadinsku crnu. Ono što je najbitnije je da se na jakom, dnevnom svetlu vidi sve kako treba.


   Dolazi sa Android 7.0, ali je presvučen fabričkim interfejsom što nekad ume da smori. Huawei ima dobar običaj da pojednostavi stvari svojim aplikacijama i vidžetima za razliku od ostalih proizvođača (u vas gledam južnokoreanci), ali drugi običaj koji im nije baš toliko dobar je dupliranje aplikacija. Ukoliko ste frik poput mene onda ćete želeti da što pre uklonite aplikacije poput „ogledala“ i slično. Još jedan super dodatak što se tiče app-ova jeste opcija „Twin app“, za mogućnost istovremenog korišćenja iste aplikacije sa više naloga.

    

   Neko će reći da su dve kamere čisto dokazivanje moći ili besmislene, ali kada sam krenuo da fotkam i shvatio čemu služe obe kamere, ja se na jednu više ne vraćam. Senzor od 12 MP hvata sliku, dok monohrom senzor od 20 MP hvata kontrast i detalje – rezultat 150+ srca na Instagramu. Još će neko pomisliti da umem da fotkam.


   Prvi dan baterija je morala da se dopunjava već posle par sati baš intenzivnog korišćenja, ali kada sam dozvolio telefonu da boravi u džepu neko vreme izgurao je ceo dan bez problema. Huawei ga je nazvao superbrzim punjačem, ja baš ne bih bacao te epitete olako, ali da istaknem u brojkama 10 minuta punjenja za 15 odsto baterije. Što je ok brzo.


   Telenor u ponudi ima model sa 32GB (postoji i sa 64GB) od kojih sam odmah pola zauzeo sa tri filma, nekoliko epizoda serija i nekoliko igara. Retko kada sam osetio potrebu za proširivanjem, ali za one kojima to treba Huawei je ostavio tu opciju.

    

   Ipak, ono što mi je najgotivnije je što za tri dana telefon nije „štucnuo“ što mi je i logično jer je hardverski jači od svih mojih računara do 2012.

    

                                                                                                                                                                                                                                           KUPI HUAWEI P10.

   P10_3.jpg P10_4.jpg

    1 2 Prethodno Sledeće