7 odgovora Najnoviji odgovor dana 25.07.2017. 05.28 napisao/la je aleksandarvukovic

  Zamena uređaja HTC 10

  aleksandarvukovic

   Zdravo,

    

   Imao sam problem sa svojim HTC 10 telefonom i reklamacijom istog. Nakon nekoliko meseci je počela baterija da traje dosta kraće nego kad je telefon kupljen, nakon provere koje aplikacije troše bateriju vidi se da Androis System troši od 33-40% a Android OS 22-28% što je iznosilo više nego ekran jer sam radio test sa slabim korišćenjem telefona, znači da je telefon maltene sve vreme bio isključen osim kratkih provera poruka i email-a (oko 5-10% potrošnja ekrana). Dakle nije problem bio u bateriji nego u Android OS i Android Systemu. Rečeno mi je da će se sa novim softverom Android Nougat rešiti taj problem i da ništa ne brinem. S obzirom na to da je Android Nougat update stigao na moj telefon 2 meseca nakon što je pušten ostalim uređajima u svetu.

   Pošto telefon nije bio popravljen nakon novog sofver update-a otišao sam u Telenor prodavnicu u kojoj sam kupio uređaj kako bih podneo zahtev za reklamaciju, to je bilo 22. februara. Telefon je vraćen sa servisa navodno popravljen 19. marta što je skoro mesec dana bez uređaja. Toliko čekanje je nastalo jer je morao da se naruči deo: osnovna ploča. Uređaj nije bio popravljen iako mi je rečeno da jeste, čak je i gore radio nego ranije pošto sam primetio značajan pad kvaliteta kamere, da li zbog nestručnog otvaranja uređaja da li zbog greške servisera ne znam. Nakon što sam se vratio u vašu prodavnicu kako bih bolje objasnio u čemu je kvar iako sam bio detaljan prvi put u opisu kvara vaš zaposleni mi je predložio da odem direktno u servis i da im objasnim u čemu je greška. S obzirom na to da je servis bio na Novom Beogradu, gde i vaša prodavnica u kojoj sam kupio uređaj, odlučio sam da mi nije problem da sam odnesem uređaj do servisa. Uređaj je 20. marta predat u Begram servis (vaš ovlašćeni servis gde mi se izvršila prva popravka, mada u mom slučaju to je bilo sve samo popravka uređaja nije). S obzirom na to da sam sada direktno odneo telefon u servis ovog puta nisam dobio mogućnost da dobijem telefon za zamenu dok mi se uređaj ne popravi, a to sam saznao tek kada sam predao telefon na popravku. Rečeno mi je u Begram servisu da će me obavestiti o problemu sa uređajem do kraja nedelje (uređaj je bio predat u ponedeljak), ali najverovatnije i ranije. Nakon nedelju dana sam odlučio da ih pozovem kako bih proverio kako napreduje situacija sa popravljanjem uređaja pošto zbog prethodnog neugodnog iskustva sa reklamacijom odlučio sam da budem oprezniji ovog puta. Nakon više neuspelih pokušaja da ih kontaktiram preko njihovog kontakt telefona odlučio sam da im se obrat preko email-a. Odgovorili su mi da čekaju deo potreban za popravku uređaja, čekali su deo: osnovnu ploču, isti deo zbog kog čekao skoro mesec dana kako bi mi se vratio neispravan uređaj. S obzirom na to da je telefon bio kod mene manje od 24 sata između dve reklamacije smatram da nisam mogao da pokvarim deo kao što je osnovna ploča jer je to deo koji povezuje sve delovi kako bi telefon funkcionisao, a u slučaju da je pokvarena osnova ploča nakon praktično samog boot up-a uređaja to očigledno znači da telefon nije ispravan i treba da se zameni. Naglasio bih da ne želim da mi se zameni uređaj za novi HTC 10 zbog veoma neprijatnog iskustva sa uređajem (i ovlašćenim servisom za isti). Zamolio bih vas da mi se telefon zameni za uređaj Galaxy S8 (nakon što stigne u vaše prodavnice, ako sam mogao da čekam duže od mesec dana na popravku telefona, mogu i da sačekam da vam ovaj uređaj stigne u prodavnice). Nadam se brzom odgovoru vašeg osoblja i rešavanju ovog stvarno neprijatnog događaja jer ja plaćam dodatno 3 990 dinara svaki mesec a po svemu sudeći nema naznaka da će mi se telefon uskoro popraviti (ako ga je i moguće popraviti).

    

   Srdačan pozdrav

    • 1. Re: Zamena uređaja
     hakunamatata

     Ćao Aleksandre,

     Ako se utvrdi da uređaj ne može biti popravljen i da kvar nije namerno izazvan, dobićeš zamenu telefona, ali isključivo za isti uređaj, jer zamena za druge modele, a posebno brendove nije moguća.

     • 2. Re: Zamena uređaja
      aleksandarvukovic

      Zdrao Gorane,

      Telenorov zaposleni u prodavnici gde sam kupio telefon mi je rekao da ću moći da izaberem novi uređaj a naveo mi je Huawei P10 kao dobru altrenativu. S obzirom na to da je Huawei P10 tačno jeftiniji od mog uređaja koliko je Samsung Galaxy S8 skuplji smatram da je uredu da izaberem Galaxy S8, pogotovo zbog toga što do kvara u telefonu nije došlo mojom greškom. Zapravo više grešaka s obzirom na to da sam i slabije čuo osobe sa kojima sam pričao preko telefona nego pre "popravke" telefona. A i smanjenje kvaliteta kamere je isto nastalo nakon što je telefon vraćen iz servisa. Pritom Telenorov zaposleni mi je napomenuo da nije moguća zamena za iPhone ali za neki od Androida jeste. A s obzirom na to da je Begram servis ovlašćen za HTC nemam nameru da uzimam HTC uređaj kako bih izbegao ovakvu situaciju sa njima u budučnosti.

       

      Pozdrav

      • 3. Re: Zamena uređaja
       thestefaneli

       Ćao Aleksandre,

        

       žao mi je što je došlo do neprijatne situacije kao što je ova. Nije svejedno kada nemaš telefon koji ni malo nije jeftin jer je sve vreme u servisu. Kolege se trude da što pre reše problem koji postoji sa njim, i nadam se da će se sve to vrlo brzo rešiti.

        

       Što se tiče zamene uređaja, ona je moguća isključivo ako se za to dobije odobrenje iz servisa, odnosno ako telefon nije moguće popraviti. Takođe, ako želiš Samsung Galaxy S8 kao novi telefon, mislim da ćeš morati da platiš jednokratnu cenovnu razliku za njega kroz prvi naredni mesečni račun. To bi bilo 12.240 dinara.

       1 od 1 smatraju da je ovo korisno
       • 4. Re: Zamena uređaja
        aleksandarvukovic

        Ćao Stefane,

         

        pre svega hvala na brzom odgovoru. U vezi sa zamenom uređaja za novu i pošto bih morao da doplatim cenovnu razliku za Samsung Galaxy S8, da li to znači da u slučaju da servis utvrdi da mi je moguća zamena za novi telefon i ja izaberem Huawei P10 da će mi Telenor isplatiti 12.240 dinara kolika je cenovna razlika izmedju HTC 10 i Huawei P10?

         

        Srdačan pozdrav

        • 5. Re: Zamena uređaja
         thestefaneli

         Pozdrav Aleksandre,

          

         nema na čemu. U slučaju da izabereš Huawei P10 ili bilo koji drugi uređaj iz ponude koji je po ceni isti ili jeftiniji od tvog koji je na servisu, odnosno HTC 10, neće ti biti isplaćena ta razlika. Jednostavnije rečeno, uz odobrenje za zamenu, možeš dobiti isti taj ili bilo koji drugi telefon u tom rangu ili nižem bez doplate, a bez isplaćivanja tebi za tu cenovnu razliku za slučaj da je novi telefon koji ti izabereš jeftiniji od servisiranog.

          

         Pozdrav

         • 6. Re: Zamena uređaja
          audispl

          Bas bezveze sto se ovo desava. Ja sam skoro nesto razmisljao kako je sad best buy uzeti HTC 10 na oglasu za cca 400e, ali mislim da cu uzeti nesto drugo. Ukoliko postoji uredjaj na stanju/ponudi, dobices identican zamenski.

          • 7. Re: Zamena uređaja
           miodrag

           Zdravo Aleksandar Vukovic,

            

           Pre svega moram da kažem da je ovo baš loše iskustvo, pogotovo zato što je premium uređaj u pitanju. Zamolio bih te da mi u privatnoj poruci pošalješ IMEI uređaja (onaj koji je imao kada si ga kupio - možeš da ga nađeš na kutiji, kopiji ugovora ili na dokumentu koji si dobio kada si prvi put predao telefon na servis), da proverim detalje.

            

           Što se zamene tiče, ista prvo treba da se odobri, a kada se odobri znaćemo da li će moći da se menja za drugi model.

            

           Pozdrav,
           Miodrag