6 odgovora Najnoviji odgovor dana 06.04.2017. 02.18 napisao/la je katarina.s

  Mogucnost zamene uredjaja Samsung Galaxy A5

   Poštovani,

    

   Nedavno mi je ugovor istekao, pa sam hteo da uzmem novi telefon. (Samsung Galaxy A5 2017-Gold)

   Poručio sam telefon preko WEBSHOP-a, po savetu Vaših kolega iz Call Centra jer ga u poslovnicama nije bilo na stanju.

   Telefon je stigao pre 5-6 dana, od tada je korišćen normalno, i odjednom se na ekranu pojavila tanka vertikalna linija sa leve strane dužinom celog ekrana, po nekoj mojoj proceni verovatno je problem hardverske prirode, na displeju je verovatno crkao red piksela ili nešto tome slično.

   Takođe, još jedan problem, koji je lakše prirode, koji bih možda i "preživeo" je taj što za tih par dana korišćenja nijednom nije uspeo da uhvati 4G mrežu iako pouzdano znam da je taj deo pokriven tom mrežom, jer je na drugom telefonu, koji je takođe Vaša mreža, uspeo bez problema da uhvati na istoj lokaciji. Podešavanja su u redu, kao i kartica koja je izvađena tog dana ali više od H+ mreže ne dobija.

   Išao sam u par Vaših poslovnica i zvao Call Centar više puta ali nigde nisam dobio konkretan odgovor za rešenje mog problema.

   S obzirom da je telefon star manje od nedelju dana, ne bih hteo da se na njemu menjaju delovi i da se već nakon par dana korišćenja rasklapa i sklapa. Znamo da je displej najveći deo telefona i kao takav ne bih želeo da bude nakon nekoliko dana korišćenja promenjen, jer imam loša iskustva sa zamenom takvih delova, čak i kada su ovlašćeni servisi u pitanju.

   Hteo bih da zamenim uređaj za isti takav ukoliko je to moguće, ili ukoliko nije, onda bih želeo da raskinem ugovor i vratim aparat, jer još uvek nije prošlo 14 dana od sklapanja ugovora, a telefon kao i sva prateća oprema nije oštećena. Papir za raskid ugovora sam dobio uz telefon, ali na njemu ima mnogo nelogičnosti, pa sam želeo da čujem Vaš savet pre bilo kakvih postupaka.

   Moja pitanja su sledeća:

   1. Da li postoji mogućnost zamene telefona za isti takav novi telefon, uz vraćanje starog neoštećenog?

   2. Ukoliko nije, da li je moguće raskinuti ugovor pod takvim uslovima da telefon nije fizički nigde oštećen kao i da je sva dokumentacija i prateća oprema na broju i bez oštećenja?

    

   Molim Vas da uzmete u obzir da sam dugogodišnji zadovoljni korisnik Vaših usluga, uz 4 broja na svoje ime, a ukupno 5 u porodici.

   Svi računi se redovno izmiruju i ugovori se obnavljaju odmah nakon isteka na svih 5 brojeva.

    

   Hvala unapred!

    • 1. Re: Zamena telefona
     hakunamatata

     Pozdrav,

     Potrebno je da ovlašćeni servis da odobrenje za zamenu uređaja. Svakako moraju proveriti da li ima nekih oštećenja. Moj savet ti je da telefon pošalješ na servis (Ovo možeš uraditi u bilo kojoj poslovnici). Napomeni da želiš zamenu uređaja. Verujem da će se problem rešiti i da ćeš biti zadovoljan

     • 2. Re: Zamena telefona

      Pozdrav,

       

      Pre svega hvala na brzom odgovoru.

      Da li je do sada bilo sličnih situacija sa zamenom i da li znaš ishode?

      U poslovnicama su mi rekli da oni mogu da napomenu da hoću zamenu ali da o tome odlučuje servis, pa ne bih želeo da i pored te napomene odrade npr. zamenu displeja i da mi vrate takav telefon.

       

      Hvala još jednom

      • 3. Re: Zamena telefona
       mdamnjanovic

       Ja znam za slučajeve gde je odobrena zamena telefona ali nije bila slična situacija.

       Što se tiče raskida ugovora, nisam siguran da li je to moguće (osim ako se ne isplati sve unapred do kraja ugovorne obaveze) ali najbolje da ti na to odgovori Katarina S ili Stefan Milivojević.

       • 4. Re: Zamena telefona
        katarina.s

        Pozdrav Miloše, krivo mi je zbog situacije o kojoj pišeš ali ne brini, rešićemo sve. Kako je uređaj kupljen na daljinu, možeš da ga vratiš u roku od 14 dana. Postoje dva načina, prvi je da svratiš u poslovnicu sa uređajem, ličnom kartom i  izjavom o jednostranom raskidu ugovora, drugi način je da uređaj, ugovor i izjava o jednostranom raskidu pošalješ na adresu Zemunska 174, Dobanovci, sa napomenom "Za STO". Ako u međuvremenu zatreba još neki savet ili konsultacija možeš da mi kucneš ovde ili u poruci, zapratila sam te.

        1 od 1 smatraju da je ovo korisno
        • 5. Re: Zamena telefona

         Pozdrav Ivana , meni u principu nije bitan raskid ugovora ali ako je to jedini nacin da se ovakva situacija resi, onda ću morati tako.

         Buni me jedna stavka sa poleđine papira o raskidanju ugovora koja glasi:

         "Korisnik nema pravo na odustanak od Ugovora/Aneksa ako je pružanje usluge započeto na osnovu izričite prethodne saglasnosti Korisnika, i ako usluga iz Ugovora/Aneksa uz potvrdu Korisnika da zna da gubi pravo na odustanak u potpunosti bude izvršena odnosno ukoliko je u roku ostavljenom za odustanak od ugovora otpečatio proizvod koji sadrži računarski softver"

         Ukoliko se i telefon smatra uređajem koji sadrži računarski softver, to bi po ovome značilo da se samo neraspakovan i nekorišćen telefon može vratiti?

         Interesuje me i da li prilikom raskidanja ugovora, ja kao korisnik imam neke troškove ukoliko je sve u redu sa telefonom i opremom?

         Dugogodišnji sam korisnik kao što sam već napisao, pa ne bih raskidao ugovor ako postoji neka lakša opcija za rešavanje mog problema.

         • 6. Re: Zamena telefona
          katarina.s

          Ne odnosi se to na ovu našu situaciju i ne snosiš troškove ukoliko je sve u redu sa telefonom i opremom. Kada ugovor bude raskinut, možeš da poručiš novi uređaj. Ukoliko želiš, pošalji mi u poruci broj, ispratiću ovu situaciju za tebe.

          1 od 1 smatraju da je ovo korisno