9 odgovora Najnoviji odgovor dana 19.04.2017. 07.32 napisao/la je valdy

  Honor 8 lite

  jinx

   Ljudi,imam jedno pitanje,nije toliko ni bitno ali me zanima. Imam honor 8 lite,i pise da ima bateriju od 3000mAh,ali kad sam skinuo aplikaciju battery doctor,stoji da je kapacitet baterije 2850 mAh,i nekako mi deluje da mi se brze prazni nego prvih par dana.. Neki savet?

    • 1. Re: Honor 8 lite
     thestefaneli

     Ćao Nikola,

      

     aplikacije trećih strana nisu baš najpouzdanije što se tiče takvih informacija, jer sama aplikacija ne može softverski da proveri koliki je tačan kapacitet baterije. Proizvođač je izdao informaciju da je u pitanju 3000mAh za navedeni uređaj i to ti je najtačnije na šta uvek možeš da se pozoveš.

      

     Pozdrav

     2 od 2 smatraju da je ovo korisno
     • 2. Re: Honor 8 lite
      hakunamatata

      Pozdrav,

      8 lite ima bateriju od 3000 mAh. Vremenom se smanjuje snaga baterije, pa je moguće da app vidi trenutnu snagu. Koliko je star telefon?

      • 3. Re: Honor 8 lite
       jinx

       Oko 2 nedelje

       • 4. Re: Honor 8 lite

        Teško da može precizno da ti pokaže aplikacija trenutno stanje baterije,al ako već sumnjaš da ti kraće traje,nosi u servis na dijagnozu.

         

        Nisu nešto precizne te aplikacije,al ako ti nakon dve nedelje korišćenja pokazuje da ti je smanjeno za 150,ja bih to ipak proverio.

         

        Baterije su u poslednje vreme baš lošeg kvaliteta.

        • 5. Re: Honor 8 lite
         mdamnjanovic

         Pozdrav,

         te aplikacije nisu baš pouzdane, nemoj previše da obraćaš pažnju na to.

         Što se tiče bržeg pražnjenja - može da bude dosta stvari. Moguće da neke aplikacije dosta rade u pozadini npr. Ne bi bilo loše da probaš da uradiš reset telefona i da polako vraćaš aplikacije. Postavi nam pre toga screenshot onog ekrana koji pokazuje koja aplikacija troši koliko baterije, da vidimo šta tu piše.

         • 6. Re: Honor 8 lite

          Najverovatnije je do aplikacije koja ne očitava kako treba iz firmvera uređaja. Sasvim sigurno ona ne meri tako da ti pokaže opalu vrednost, ukoliko je uopšte opala. Drugim rečima, nema šanse da postoji neka nova maksimalna vrednost koju aplikacija očitava.

           

          Što se tiče tog samog pada, verovatno koristiš neke aplikacije koje više troše bateriju i ne gasiš ih. Huawei ima raznorazne softverske alatke koje možeš da (de)aktiviraš kako bi stekao uvid u pokrenute aplikacije i u potrošnju istih.

          • 7. Re: Honor 8 lite
           miodrag

           Savet je da proveriš i ispravnost punjača (adaptera i kabla), jer i oni mogu da budu uzrok ovakvom problemu.

            

           Pokazivači napunjenosti baterije na telefonu mogu da "lažu", tj da pokažu da je baterija skroz napunjena a da ustvari nije.

           • 8. Re: Honor 8 lite

            Skini ti aplikaciju CPUZ i videces sve sto te zanima o telefonu.

            • 9. Re: Honor 8 lite

             Nosi u servis,neka se oni svime time bave,a ne ti.

              

             To je njihov posao.