4 odgovora Najnoviji odgovor dana 25.04.2017. 02.32 napisao/la je pepitoitufne

  Пренос уговорне обавезе

   Уговорна обавеза истиче сутра 25.04. а уговор је на име супруга који је тренутно на раду у иностранству и неће бити у прилици да дође још извесних пар месеци. Каква је процедура око раскидања уговора од сране мене, као супругеи пребацивања уговорне обавезе уз куповину и новог мобилног телефона, на моје име или синовлјево име који је пунолетан. Унапред хвала на одговору.

    • 1. Re: Пренос уговорне обавезе
     thestefaneli

     Milena,

      

     prenos vlasništva je moguć isključivo uz fizičko prisustvo starog i novog vlasnika u isto vreme sa ličnim kartama u nekoj od naših poslovnica zbog identifikacije i potpisivanja neophodne dokumentacije.

      

     Međutim, raskid ugovora je i dalje moguć sa njegove strane putem mail-a. To automatski povlači i gašenje broja (u potpunosti, ili uz prelazak na prepaid po želji). Stari broj se u tom slučaju nakon gašenja čuva za starog vlasnika 2 meseca, nakon čega je moguće sklopiti novi ugovor za telefon na drugog vlasnika.

      

     Moja preporuka je ako ti treba hitno novi telefon, da uzmeš odmah na svoje ime uz novi broj, a on da svoj iz inostranstva samo prebaci na prepaid da ne biste plaćali pretplate i za njega.

      

     Pozdrav

     1 od 1 smatraju da je ovo korisno
     • 2. Re: Пренос уговорне обавезе

      Najlepše hvala na odgovoru.

      Imam još jedno pitanje, da li mogu da dobijem mail adresu za kontakt na

      osnovu koga bi suprug prebacio broj na pripaid (prema ovoj tvojoj sugestiji

      sa kojom smo saglasn). Uzgred, suprug taj broj nije poneo u inostranstvo.

      Srdačan pozdrav!

       

      Milena

      • 3. Re: Пренос уговорне обавезе
       thestefaneli

       Naravno,

        

       za raskid ugovora iz inostranstva, neophodno je da on pošalje mail na servis@telenor.rs u kom treba da napiše svoje ime i prezime, poslednje tri cifre JMBG-a, kao i broj telefona za koji želi da raskine ugovor.

        

       Na blanko papiru je takođe neophodno da napiše u slobodnoj formi da želi raskid ugovora za navedeni broj jer je trenutno u inostranstvu i nije u mogućnosti da to odradi u poslovnici u Srbiji. Na dnu treba još samo i da se potpiše. Sken tog papira da nakači uz mail i da sve to zajedno pošalje.

        

       To je to

       2 od 2 smatraju da je ovo korisno
       • 4. Re: Пренос уговорне обавезе

        Jos jednom hvala na savetima informacijama.

        Pozdrav!