2 odgovora Najnoviji odgovor dana 04.05.2017. 03.01 napisao/la je mdamnjanovic

  Samsung Galaxy S8+ utisci

  mdamnjanovic

   Sa velikom pažnjom sam čekao kraj marta i Unpacked događaj, na kojem nam je Samsung predstavio novu generaciju Galaxy modela - S8 i S8+. Prvi put smo dobili dva identična modela koji se razlikuju samo po veličini ekrana: S8 dolazi sa ekranom od 5,8” dok S8+ dolazi sa ekranom od 6,2”. Ukazala se prilika da ga koristim par dana pa bih vam preneo svoje utiske.

   3.JPG

   Kad izvadite telefon iz kutije, ne možete da ostanete ravnodušni kad vidite zaobljeni 6,2 inčni Quad HD+ Super Amoled displej koji se prostire od ivice do ivice telefona. Zato ga Samsung naziva “Infinity” displej. Telefon je izduženiji i imamo 18:9 ekran jer je promenjen odnos stranica ekrana. Još na predstavljanju telefona ekran je ostavio najveći utisak na mene, a taj utisak je još jači kada vidite telefon uživo.

    

   Izrada telefona je vrhunska, okvir je metalni dok je sa zadnje strane staklo. Odlično leži u ruci jer su ivice zaobljene, a i sam telefon je uži. Jednostavno, nemate utisak da je reč o velikom telefonu. Da bi se postigao ovakav odnos kućišta i ekrana, Samsung je morao da ukloni Home taster i da ga zameni softverskim rešenjem. Senzor otiska prsta je zbog toga smešten sa zadnje strane telefona, pored kamere. Nisam uspeo da se naviknem na tu poziciju, često se dešavalo da promašim senzor i da naslonim prst na kameru. Tu je i Iris skener, ako ne uspete da se naviknete na poziciju senzora otiska prsta.

    

   Zadnja kamera od 12MP dolazi sa “Dual Pixel” tehnologijom i optičkom stabilizacijom, prednja kamera od je 8MP. Obe kamere odlikuje otvor blende F1,7 pa su slike pri uslovima slabije osvetljenosti daleko bolje nego na prethodnim modelima. Kamera poseduje tzv “Pro” mod gde možete menjati ISO osetljivost, ekspoziciju, balans bele. Naravno, tu su i ostali modovi poput Panorama moda, slow-mo, hyperlapse-a.

    

   1.JPG

   Galaxy S8 i S8+ za naše tržište poseduju 64bit octa-core Exynos čipset za koji Samsung kaže da donosi veće performanse i veću uštedu energije u odnosu na prošlogodišnji model. Zato ne treba da vas plaši to što je na papiru baterija slabija nego na prošlogodišnjem modelu. Baterija od 3500 mAh je uspela bez problema svaki put da izdrži do uveče. Odlična stvar je i super brzo punjenje baterije. Nisam merio ali za malo više od sat vremena je moguće skoro napuniti bateriju od 0 do 100%. Telefon dolazi sa 4GB RAM memorije, nikakvih problema u radu nema, nema nikakvog lagovanja, otvaranje aplikacija se dešava veoma brzo.

    

   Oba modela dolaze sa 64GB interne memorije što je za svaku pohvalu. Naravno, prisutan je i slot za microSD kartice, pa je memoriju moguće proširiti karticama do 256GB.

    

   Mislim da je Samsung uradio odličnu stvar sa ovim modelom. Uspeo je da se poprilično razlikuje od drugih. Već su najavili i da je S8 postavio nov rekord u porudžbinama i da su porudžbine 30% veće nego prošle godine za S7 i S7 Edge. Ovo je trenutno definitivno najbolji Android telefon. A rekao bih i najlepši.

    

                                                                                                                                                                                         Samsung Galaxy S8+ na Telenor Webshopu

    

   2.JPG 4.JPG