2 odgovora Najnoviji odgovor dana 17.05.2017. 04.09 napisao/la je mlmilos

  Lenovo Vibe k5 problem sa Slusalicom (Ear Speaker)

   Postovanje, prosle nedelje sam uzeo ovaj telefon u ugovor, i prvo sto sam primetio prilikom koriscenja je neprijatan zvuk tokom razgovora bilo preko mobilne mreze (2G 3G 4G) bilo preko interneta (Skype).

    

   zvuk je metalni, uz sustanje, karakteristican za zvucnike kad se pojaca vise nego sto zvucnik moze da izdrzi, ko da je probio. Kad se slusalica utisa ispod 50% te smetnje nestaju, ali tada na otvorenom sagovornika i ne cujem.

    

   zanima me da li je ovo karakteristika ovog telefona (low budget phone sa nekavalitetnim delovima) ili je u pitanju konkretan problem mog telefona?

    

   u poslovnici sam zamenio karticu da bi bio siguran da nije do toga .. ali na zalost nije.

    • 1. Re: Lenovo Vibe k5 problem sa Slusalicom (Ear Speaker)
     drdekzar

     Ovo nije karakteristika pomenutog modela telefona sigurno, Lenovo K5 se pokazao kao dosta dobar uredjaj.
     Ja kada primetim bilo kakav problem na telefonu ja prvo uradim Hard Reset pa to mogu i tebi da preporucim.Smanjio si jacinu na ispod 50%, da li si probao da podesis na jos neku jacinu 60%, 70%, 80% pa da vidis da li tu mozes naci resenje da bude lep zvuk i da ga cujes na otvorenom.
     Ako nista od ovoga ne resi problem onda ti preostaje da ga posaljes na servis.

     • 2. Re: Lenovo Vibe k5 problem sa Slusalicom (Ear Speaker)

      Hvala na odgovoru,

       

      upravo sam resetovao telefon izvadio dodatnu memorijsku karticu i bez ikakvog dodatnog software-a i podsavanja pozvao broj 9000 cisto da bih probao.

       

      sve vreme dok automat "govori" cuje se propratno zzzz kada stane prestane da se cuje cak i kada utisam na 50% cuje se to zujanje, stim sto se slabije cuje pa ne smeta toliko, imam osecaj kao da je memrana pocepana ili da udara u plastiku pa ne moze da se cuje cisto... izgleda da ce morati u servis a zeleo sam to da izbegnem....