3 odgovora Najnoviji odgovor dana 15.08.2017. 09.47 napisao/la je splochina Preneseno od ranije diskusiju.

  Re: Ne mogu da saljem SMS, sve ostalo radi

  ivana.

   Zdravo, da li si u okviru podešavanja poruka, uneo broj servisnog centra?

    • 1. Re: Ne mogu da saljem SMS, sve ostalo radi
     splochina

     Nisam, sve je radilo kako treba do juce. Ovo uputstvo koje sam nasao na Telenorovom sajtu je za aktivaciju ka drugim mrezama, a ja ne mogu da saljem ni u svojoj mrezi.

     • 2. Re: Ne mogu da saljem SMS, sve ostalo radi
      srđansrbija

      Treba ti samo ovo zatamnjeno!Pre polaska u poslovnicu možda ne bi bilo loše da proverite SMS centar za poruke, to je naš štrumf poštar od pošiljaoca do primaoca od A  do B osobe posrednik.Uđi u podešavanja u centar za  SMS poruke ako je neko slučajno obrisao broj ili nije ovaj upiši +38163100100 i pošalji poruku test poruku STA na 9848 (sms je besplatan ka ovom broju) i stice vam neko stanje na broju, telefon ako te bude pitao za ime, naziv  SMS centra možete da napišete Telenor ili  koje god ime da želiš, recimo može i da stavite Radio Mileva (ako može toliko slova)  na androidima se ne traži , a ako koristišstariji model rok za isporuku je  max, poruka se šalje kao  TEXT, izveštaj možete da čekirate-označite (ako želite da znate da li je dostavljena poruka),Ako vam kartica nije 4G tzv. uSIM ne bilo loše da je zamenite jer vremenom će te menjati telefon i nije praktično stvarno da sečete sim, jer ćete zamenom dobiti univeralnu sim karticu 3in1 micro, nano i standard ona se vadi i vraća u sim adapter po potrebi u zavisnosti koji se uređaj koristi.

      • 3. Re: Ne mogu da saljem SMS, sve ostalo radi
       splochina

       Ne znam kako da udjem u ta podesavanja, kucam *#*#4636#*#* ali mi ne izbacuje nista ostala podesvanja poput *121# rade, a u aplikacijama za sms ne mogu da pronadjem nista slicno tome.