3 odgovora Najnoviji odgovor dana 30.11.2017. 23.27 napisao/la je z22

  Prebacivanje postpaid broja na drugu osobu

  z22

   Broj 063... vlasnistvo moje sestre, odavno koristi njen sin. U vasoj poslovnici u Merkatoru su joj rekli da ne moze da taj broj prebaci na ime svog sina, nego da uzme drugi broj !? Zasto je to tako i da li je to uopste tacno ? I sada razmisljaju da taj broj prebace u drugu mrezu gde ce moci da promene vlasnika. Ne verujem da to Telenoru odgovara, ali ipak da pitam... Znam da je ovde bila tema (koju sada ne uspevam da nadjem) sa slucajem da je covek kupio telefon sa vasim brojem i dobio je odgovor da moze da ga prebaci na svoje ime i da je potreno samo da dodje zajedno sa vlasnikom broja u vasu poslovnicu. Sada ispada da to vise nije moguce. Da li neko od zaposlenih u Telenoru moze da proveri tu informaciju, bitno mi je zato sto je jako nezgodno da se sada taj broj menja jer je vec podeljen mnogim privatnim i poslovnim prijateljima. To je znaci broj koji je vise godina koriscen u krugu iste porodice i ne vidim apsolutno nikakav razlog koji bi Telenor mogao da izmisli da im ne izadje u susret.

    • 1. Re: Prebacivanje postpaid broja na drugu osobu
     thestefaneli

     Zorane,

      

     promena vlasništva između dva fizička lica je moguća svakako, ukoliko su ispunjeni svi uslovi za to. Lice na koje se prebacuje ugovor mora biti punoletno između ostalog. Ukoliko postoji ugovorna obaveza na broju, ona se prenosi na novog vlasnika. Ako je ona po osnovu aparata, prenos nije moguće izvršiti ukoliko je uzet preko Telenor Banke, dok se ne isplati u celosti.

      

     Postoji još nekoliko uslova koje je potrebno proveriti, da bi se ustanovilo da li je prenos vlasništva moguć. Najbolje bi bilo da pošalješ broj telefona za koji treba da se odradi prenos Katarina S u inbox, da ti proveri.

     1 od 1 smatraju da je ovo korisno
     • 2. Re: Prebacivanje postpaid broja na drugu osobu
      z22

      Da, jasno mi je, hvala ti na odgovoru, mislim da je sve tu cisto jer nije novi broj.

      Ja sam pre godinu dana prenosio broj 064 u Telenor, kupio sam ga na pijaci od nepoznate osobe 2002 godine da ne bih cekao u redovima. I to sam i rekao sluzbenici Telekoma, dao joj licnu kartu na uvid i oni nisu uopste pravili pitanje. Radi se o punoletnim osobama koje nista ne kriju, a zasto su posle cekanja u redu u Telenoru odbijeni, stvarno mi nije jasno, rekli su da ne moze isti broj koji koristi da dobije.

      • 3. Re: Prebacivanje postpaid broja na drugu osobu
       z22

       p.s.

       Katarini sam poslao poruku sa brojem i imenima, hvala na savetu jos jednom.