1 odgovor Najnoviji odgovor dana 04.12.2017. 07.30 napisao/la je hakunamatata

  Kreiranje Apple ID naloga u 6 koraka

  hakunamatata

   Veliki broj novih korisnika iOS platforme ima problem sa kreiranjem Apple ID naloga zbog pogrešnog načina kreiranja. Isprati kratko uputstvo i u 6 koraka kreiraj svoj Apple ID.

   NAPOMENA: Aplikaciju koju skineš sa jednim Apple ID nalogom možeš ažurirati samo sa tim nalogom.

    

   1. Prvi korak je odlazak na AppStore i odabir neke od BESPLATNIH APLIKACIJA.

   1.PNG

    

   2. Nakon što odabereš aplikaciju i klikneš GET, na sledećem prozoru biraš CREATE NEW APPLE ID

   2.PNG

    

   3. Unosiš željenu email adresu i lozinku i prihvataš uslove korišćenja. Možeš koristiti icloud / gmail / yahoo / hotmail ili neki drugi poznati servis. Potrebno je da već imaš aktivnu mejl adresu. Kako još uvek ne postoji AppStore Srbija, možeš odabrati Hrvatsku ili Sloveniju, jer na ove dve prodavnice možeš preuzeti i HBO GO Srbija aplikaciju.

   3.PNG

   4. Na ovom koraku unosiš informacije o nalogu, kao i pitanja i odgovore za oporavak naloga. Bitno je da ih zapamtiš!

   4.PNG

   5. Na ovom koraku unosiš podatke o kartici za kupovinu aplikacija i servisa ili biraš NONE ako ne želiš da kupuješ aplikacije. Bitno je da uneseš tačan poštanski broj i tačan pozivni broj za državu u kojoj praviš APPLE ID nalog. U ovom slučaju je Zagreb - 10000 i Hrvatska +385. Možeš odabrati bilo koju lokaciju, a pozitivna strana AppStore Croatia je što možeš koristiti srpske platne kartice za kupovinu aplikacija ako to želiš.

   5.PNG

   6. Poslednji korak je verifikacija. Na mejl adresu će ti stići kod koji je potrebno da uneseš. Nakon što to uradiš,  tvoj Apple ID je spreman za korišćenje. Ovo je jedini način za kreiranje Apple ID bez unošenja podataka o platnoj kartici, koji ti neće tražiti REVIEW u budućnosti.

   6.PNG