4 odgovora Najnoviji odgovor dana 27.12.2017. 02.47 napisao/la je pitanjazaforum

  Da li Novinarnica može ponovo biti ponuđena kao servis Telenora?

  pitanjazaforum

   Nikada nije pogrešno da korisnici pokušaju da uspostave kontakt sa kompanijom kojoj su poklonili poverenje. Forum možda nije i najidealnije mesto za takav pokušaj komunikacije, ali s obzirom da su drugi kanali za dijalog zatvoreni, a forum je integralni deo zvanične prezentacije, to bi još mogao biti i najzvaničniji i najprimereniji dostupni kanal za komunikaciju.

    

   Podrazumeva se da je odluka na visokom nivou ne samo doneta već je i realizovana: Telenor i Novinarnica su prekinuli saradnju, raskinuli ugovor ili ga nisu obnovili ili šta god... Međutim, postavlja se pitanje da li je ostalo prostora da se taj servis, moguće pod nešto promenjenim uslovima, ponovo uvede? Bez saznanja o svim postojećim analizama i konačnim razlozima koji su doveli do ovakve odluke, teško je ponuditi validne kontra-argumente, ali moguće je pokušati.

    

   Koliko god da je ukupan broj poruka na ForUmu nevelik, ako bar poneko od korisnika foruma koji ovaj servis (Novinarnicu) smatra značajnim napiše po rečenicu ili dve i podrži ponovnu dostupnost Novinarnice, ako bude prezentovano par dobronamernih i smislenih predloga, ako teme vezane za ovaj servis budu pri vrhu aktuelnih poruka (kao što je to bio slučaj celog ovog meseca), trebalo bi da postoje (male) šanse da to ipak bude primećeno od strane Telenora.

    

   I da se Novinarnica, jedan od najboljih servisa koje je Telenor imao, vrati.

    • 1. Re: Da li Novinarnica može ponovo biti ponuđena kao servis Telenora?
     hakunamatata

     Koliko mi je poznato, Novinarnica nije bila baš popularna među korisnicima, pa je iz tog razloga i ukinuta. Ne znam kakav je dogovor/ugovor bio između Telenora i tog servisa, pa ne mogu tu stranu da komentarišem. Ono što je fakat je da kompanije i realno svaki biznis posluju zbog profita, inače ne bi ni postojali Zamisli da pekara plaća puno radno vreme nekog pizza majstora, da bi prodala 2 pizze preko dana. Ili da Telenor forsira sardnju sa HBO, a da ga niko ne koristi.. Ne ide Zato su trenutno Deezer, HBO i društvene mreže najpopularniji servisi (bar po ljudima koje ja znam)

     Verujem da će biti neki sličan servis koji možda pruža više mogućnosti i koji će privući veći broj korisnika, jer konkretno iz mog okruženja koji su skoro 90% Telenor korisnici, niko ne koristi novinarnicu

     • 2. Re: Da li Novinarnica može ponovo biti ponuđena kao servis Telenora?
      pitanjazaforum

      Da, to je jedan od argumenata koji se najčešće čuje, ali to je argument koji je na mnogo načina pogrešan. Brojnost korisnika može biti samo jedan od elemenata za formiranje ponude, postoje različiti profili korisnika i različiti stepeni lojalnosti određenom segmentu ponude.

      Postoji ciljna grupa kojoj je Novinarnica (uz Deezer) očiti prvi izbor koji ne može biti zamenjen drugim servisom. To su korisnici koji će mahom biti prinuđeni da pređu na manje pakete i koji već nisu zadovoljni ponudom koja ignoriše određenu kategoriju klijenata.

       

      Ali, postoji nešto još puno važnije.

      U kvalitetnom restoranu (Telenor ne sme da bude pekara) čija je poslovna politika da svojom ponudom ne odbija određene grupe korisnika, može se naći mesto i za pizzu. Ustvari, mora da se nađe mesto i za pizzu.

       

      To se zove bogatstvo ponude.

       

      A ako ne postoji potreba za punim radnim vremenom pizza majstora, sposoban menadžer će naći način da se dogovori sa njim za skraćeno radno vreme i manju nadoknadu, a neće saseći kvalitet ponude restorana i nuditi samo dva-tri jela.

      Da li treba odbiti sve posetioce koji nisu spremni da iznova i iznova konzumiraju samo ta dva-tri jela?

      Možda to jeste način da se kratkoročno zaradi, ali je i pouzdan način da se dugoročno izgubi i suprotno je svemu što je poslovna politika i predstavljeni cilj koji zastupa Telenor Group i koji je tu kompaniju učinio velikom.

      • 3. Re: Da li Novinarnica može ponovo biti ponuđena kao servis Telenora?
       katarina.s

       Zdravo, pre svega hvala na sugestijama i predlozima. Trudimo se da u ponudi imamo najbolji izbor digitalnih servisa koji su dostupni za aktivaciju. Hvala ti i na poverenju koje si nam pružio u korišćenju ovog digitalnog servisa, a mi ćemo svakako nastojati da radimo na pronalaženju servisa koji će biti alternativa za Novinarnicu.

       • 4. Re: Da li Novinarnica može ponovo biti ponuđena kao servis Telenora?
        pitanjazaforum

        Hvala na ljubaznom odgovoru.

         

        Ipak jedna stvar nije sasvim jasna: ako se trudite da u ponudi imate najbolji izbor digitalnih servisa koji su dostupni za aktivaciju, zašto ukidate postojeće? Zašto tražite (maglovitu) alternativu nečemu što već imate, umesto da to što imate zadržite, a kad se ukaže prilika - pošto radite na pronalaženju novih servisa - i te nove dodate. Zašto jednostavno ne proširite ponudu umesto što je smanjujete i time odbijajate pojedine grupe korisnika.

         

        Šta je najgore što može da se dogodi: da Telenor ponuda postane previše obimna, previše kvalitetna i da se previše odvoji od ponude ostalih operatera? Sa tim biste valjda mogli da živite.