4 odgovora Najnoviji odgovor dana 31.12.2017. 04.14 napisao/la je vule

  Par pitanja

  vule

   Želeo bih da uzmem nov telefon, vidim da su ovde nešto povoljniji nego u maloprodaji, pa sam našao ovu dvojicu dole:

    

   Galaxy J3 2017 i J5 2017

   Nokia 5

    

    

    

    

    

   Vidim da su mnogo povoljniji ovako u Telenoru nego u maloprodaji, jer nisam vičan baš da pucam preko 30 000 dinara + na telefon (limit mi je inače do 24-25 000) (pazi ti to, ušteda je negde oko 50-tak €, a to meni znači, jer hoću taj telefon dobro i da opremim). Ako ova tri nisu dobra, šta mi savetujete da uzmem u razmatranje?

    

   Uglavnom mi je cilj da baterija traje barem dan i po, da su snimci na kameri dobri (barem 720p HD u 30fps, da je slika čista), da ne baguje ako pokrenem dve apliakcije u multitaskingu ili ako ostavim koju više (što mi je običaj na mom Microsoft-u) i da traje dve-tri godine. Za ažuriranja me baš briga, nisam ja developer pa da brinem o tome -_- iskreno.  Gledam da mi telefon ne bude 100% Pasent što se kaže, nego malce jače..čisto ako zatreba..

    

   DRUGA PITANJA:

    

   Interesuje me da li sme telefon da se otključava sa Telenor mreže u toku ugovorne obaveze?

   Pošto imam Telenor 069 karticu iz Crne Gore, da li bi radila na budućem telefonu kojeg budem uzeo ovde?

    

   Odgovara mi opcija ugovora na 12 meseci uz paket PRENESI +S, da li tad važi plaćanje na šest rata?

    

   Pozz za sve i hvala svima na pomoći i izvinjavam se zbog pomalo, konfuznog teksta.

    • 1. Re: Par pitanja
     thestefaneli

     Vuče,

      

     drago mi je što si se odlučio za kupovinu aparata preko nas

      

     Evo malog pojašnjenja i par preporuka...

      

     Što se tiče odabira telefona, moja preporuka ti je Samsung J5 (2017) svakako, po svim faktorima.

      

     Sklapanje ugovora na 12 meseci uz Prenesi+ S paket podrazumeva plaćanje telefona u iznosu od 26.610 dinara (što se može razložiti na 6 mesečnih rata ako si postojeći korisnik u našoj mreži duže od 6 meseci i nemaš ugovornu obavezu ili ti ona ističe za manje od mesec dana) i samu pretplatu od 995 dinara. Ukupan trošak za tebe je 11.940 dinara za paket i 26.610 dinara za telefon, a to je 38.850 računajući da nećeš praviti nikakva prekoračenja po pitanju paketa (iako je sam paket vrlo mali). Tokom ugovorne obaveze od tih 12 meseci nije moguće podneti zahtev za otključavanje telefona.

      

     Ovde ti je moj savet da uzmeš ovaj telefon na 12 rata preko Telenora ili Telenor Banke, prilikom čega dobijaš 30% popusta na pretplatu, a najniža je 1.227 dinara za Play+20 u sklopu koje dobijaš neograničene minute i poruke ka svim mrežama i mnogo više interneta. Cena uređaja je 26.640 dinara, a kada ga isplatiš, što može biti bilo kada, možeš podneti zahtev za otključavanje uređaja. U momentu kada isplatiš cenu telefona, gubiš ugovornu obavezu, a zadržavaš popust od 30% na pretplatu do isteka 12 meseci od dana kupovine telefona.

      

     U tom slučaju troškovi za tarifu su ti 14.724 dinara na 12 meseci, telefon 26.640, što je ukupno 41.364 dinara. Razlika ti je u 2.514 dinara, a dobijaš mnogo više svega u okviru paketa, i mogućnost otplate telefona u bilo kom trenutku, jer ti sam sebi diktiraš dužinu trajanja ugovorne obaveze isplatom rata.

      

     Ako ti zatreba još koja info, piši

     • 2. Re: Par pitanja
      vule

      Kako to ide za rate preko Telenora? Da li mi se tako produžava ugovorna obaveza na 2 godine?

      • 3. Re: Par pitanja
       thestefaneli

       Ne. Ugovorna obaveza traje onoliko dugo koliko ti isplaćuješ same rate za telefon. Sistemski se samo sklapa na 12 ili 24 meseca, po tvom izboru, ali ona se prekida u trenutku otplate samog telefona.

       • 4. Re: Par pitanja
        vule

        Hvala Vam puno na pomoći,

        Pozz