6 odgovora Najnoviji odgovor dana 04.02.2018. 01.36 napisao/la je aristo

  Prava u slučaju da sumnjam da sam dobio korišćen telefon

   Koja su mi prava ako sumnjam da sam dobio korišćen ili možda popravljan telefon? Nalepnice sa strane kutije su pocepane pa lepljene selotejpom, u podešavanjima se pominje da se ne povezujem sa nekim Lenovo K6 Notom i na kraju primetim da telefon ima zaštitnu foliju na ekranu? Hteo bih objašnjenje, da li je takav telefon korišćen, popravljan ili šta? Hvala

    • 1. Re: Prava u slučaju da sumnjam da sam dobio korišćen telefon
     hakunamatata

     Ćao, najbolje bi bilo da odneseš telefon do najbliže poslovnice i objasniš o čemu se radi.

     • 2. Re: Prava u slučaju da sumnjam da sam dobio korišćen telefon

      Otići ću do poslovnice gde sam ga uzeo, ali postavljam i ovde pitanje. Mislim, koji nov telefon ima zaštitnu foliju na ekranu koja se naknadno kupuje? Najbezbolnije bi bilo da je kratko koriščen, ali mogu da sumnjam i da je možda popravljan. Jeste, imam garanciju 24 meseca, ali.... Sigurnosne nalepnice na kutiji pocepane i baš izlizane, pa prelepljene selotejpom. Strašno. Na kutiji su bile 4 nalepnice sa imei brojem. Dve su tu, a dve fale. Jedna je na garanciji što sam dobio, a ne sećam se da li je drugu prodavačica možda nalepila negde kod njih kad sam uzimao telefon. Mislim da ne. Tako da je ta druga lepljena na neku prethodnu garanciju.

      • 3. Re: Prava u slučaju da sumnjam da sam dobio korišćen telefon
       thestefaneli

       Aleksandre,

        

       budi siguran da svi telefoni u našoj ponudi se prodaju isključivo kao novi i nekorišćeni. Zaštitna folija na ekranu telefona koja je već nalepljena dolazi uz mnoge modele, a najčešće na Huawei.

        

       Što se tiče nalepnica, ako sam dobro razumeo, moguće da su se tokom transporta izlizale malo na kutiji, ali svakako to ne predstavlja nikakav problem na sam telefon, ugovor ili garanciju na isti.

       1 od 1 smatraju da je ovo korisno
       • 4. Re: Prava u slučaju da sumnjam da sam dobio korišćen telefon

        Kutija i nalepnice su toliko izlizane, kao da je prošao kroz hiljadu ruku. A to što su nalepnice isečene? To je znak da je otvaran. Ne sećam se sad gde, stoji da se ne dozvoljava povezivanje sa nekim Lenovom K6, to ne verujem da može fabrički da stoji! Ok! možda je otvoren da se proba, pet minuta i to je to. Ali, ja kao kupac sam dobio otvoren telefon i mogu da sumnjam da je možda i duže korišćen ili popravljan. Ako se to već radi, onda treba to kupcu da se kaže. Naravno, da to ne utiče na garanciju, ali ko još želi da da kupi koriščen ili popravljan telefon a kao nov je. U pitanju je Sony Xperia XA1. Pogledaću sad da li ona dolazi sa folijom na ekranu. Inače, sad radi ažuriranje sistema već pola sata, Ugasio se, i još se ne pali i ne pokazuje na ekranu napredak ažuriranja, jel' to normalno? Edit: Da, XA1 dolazi sa folijom na ekranu, ali nije bio u onom celofanu, ali to je manje bitno. Počeo je da prikazuje napredak ažutiranja na ekranu, micro SD kartica izgleda ne valja, ona ga je kočila. On izgleda kao nov, ali to sa nalepnicama i ovo što piše da je već povezivan sa Lenovom K6, to mi se ne sviđa.

        • 5. Re: Prava u slučaju da sumnjam da sam dobio korišćen telefon
         branislav871

         Izlizale se nalepnoce prilikom transporta? Pa u čemu se taj telefon transportuje, aman? 

         Valjda telefon ima zaštitno pakovanje, pa kutiju, pa više kutija ide u veću, itd.

         Najbolje je, na licu mesta pogledati uređaj, ako sumnjaš, tražiš da pred tobom otpakuju novi.

         Lično, nije mi se svidelo što, kada sam kupovao tablet, nije bilo dozvoljeno da se pogleda niti ga je bilo izloženog u radnji, sve dok nisam kupio uređaj. Sada naslućujem i zašto. U tom momentu, nije bio dostupan ni preko sajta.

         • 6. Re: Prava u slučaju da sumnjam da sam dobio korišćen telefon

          Da to je problem, što nemaju sve telefone izložene u "Telenorovim" prodavnicama. Kako onda da mi daju drugi. Telefon sam naručio, pa je stigao. Telefon sam kupio u "Telenorovoj" prodavnici u Bačvanskoj ulici, TC "Pašino brdo". Zašto pod navodnicima Telenor? Zato što potrošači mogu biti dovedeni u zabludu da telefon kupuju u Telenoru, a u stvari to je prodavnica firme "Impact Tel d.o.o." Oni prodaju za Telenor, garanciju daju oni a ne Telenor. Sony telefone uvozi Comtrade, e sad da li oni uzimaju od Telenora ili od Comtrade i ko od koga tu uzima, nemam pojma. Mislim, da se razumemo, kutije sa telefonima se otvaraju da se u telefone ubaci recimo aplikacija Moj Telenor na Srpskom i potom se verovatno stavljaju nalepnice Com Trade-a. Kada sam dolaskom kući video da su nalepnice izlizane, lepljene selotejpom, pa potom da u podešavanjima telefon ima sačuvanu mrežu "Lenovo K6 Note", pa folija na ekranu sa strane koja ide na lice telefona sva izmrljana, mogu da sumnjam da telefon nije nov, da je korišćen (vrv kratko), bio izložen u radnji ili u krajnjem slučaju vraćen zbog neke reklamacije ili popravke i sl. "Impact Tel" ima više prodavnica i da li je on stigao iz neke njihove druge prodavnice ili iz Telenora, ko to zna. Kada na sajtu Telenora odete u lokacije prodavnica, pokažu se i lokacije prodavnica "Impact Tel", i piše da je to Impact tel, ali tamo se prodavci predstavljaju kao radnici Telenora, na telefon se javljaju sa Telenor izvolite, što mislim da može da zavede u zabludu. Uglavnom škola se plaća, otiči u pravu Telenor poslovnicu, ajde telefon nije neki preskup, ali mogao je i da bude neki baš u premijum klasi koja nije baš jeftina. Sada ću da odem do prodavnice "Telenora", tj, Impact Tel-a da bar vidim šta će da kažu.