5 odgovora Najnoviji odgovor dana 16.02.2018. 23.29 napisao/la je thestefaneli

  Prenos vlasništva

   Prijateljica mi je pre skoro dve godine uzela telefon i broj na svoje ime.Pa posto za mesec dana istice ugovor,da li ja mogu da prenesem broj na moje ime pa odmah nakon toga da obnovim ugovor i uzmem jos jedan aparat?To radim iz prostog razloga,da bi oslobodio njeno ime jos jedne obaveze.Hvala unapred na odgovoru.

   Pre

    • 1. Re: Postovani
     hakunamatata

     Ćao, ti možeš i tokom trajanja ugovorne obaveze preneti broj i ugovor na svoje ime. Potrebno je da zajedno odete do najbliže poslovnice i ponesete lične karte kako biste izvršili prenos broja na tvoje ime

     • 2. Re: Postovani

      Ok.Ali,da li cu kad prenesem broj na svoje ime,moci da obnovim ugovor i uzmem novi aparat odmah posle ili mora da prodje neko vreme posle prenosa broja

      • 3. Re: Postovani
       katarina.s

       Zdravo, Dejane, samo ću dodati da, ukoliko je kupovina bila uz standardnu ponudu, možeš da podneseš zahtev za prenos vlasništva (kako je Goran napisao). Ako je bila kupovina na 12/24 rate, prenos je moguć nakon što otplatiš ceo iznos za telefon.

       • 4. Re: Postovani

        Standardna ponuda,ne na rate

        • 5. Re: Postovani
         thestefaneli

         Moguće je Dejane. Međutim što se tiče obnove ugovora na svoje ime uz telefonski aparat, to možda može da bude problematično. Ako se broj prenese na tvoje ime, a pritom ti nemaš nijedan aktivan ugovor u Telenoru duže od 6 meseci (takođe na svoje ime), radi se provera kreditnog biroa i tvoje solventnosti. To znači da je vrlo verovatno da će od tebe biti traženo izvesno učešće za telefonski aparat.

          

         Pre prenosa vlasništva ti savetujem da uradiš proveru za nov ugovor i aparat koji želiš, da bi odmah znao koja suma novca bi bila u pitanju. Ukoliko ti uslovi odgovaraju, možete odraditi prenos vlasništva, a zatim naravno i aneks ugovora za telefon na svoje ime.