8 odgovora Najnoviji odgovor dana 03.03.2018. 00.49 napisao/la je hakunamatata

  Brzina konekcije

  paun

   Poštovani,

   Koristim paket Surfuj Plus M, preko dongla Huawei E3531, broj SIM kartice. Imam problem sa internet brzinom kada sam u kancelariji. Inače kancelarija mi se nalazi kod Manastira Vojlovica pored Rafinerije Nafte Pančevo. Nekata se konektujem na Telenor 3G mrežu i tada je download brzina oko 1,5Mb/s (daleko ispod očekivane), a upload oko 3Mb/s, ali veoma često imam samo 2G mrežu i tada realno nemam internet. Na vašoj mapi pokrivenosi signala, koliko ja mogu da uočim, kancelarija mi je pokrivena 4G signalom. Molim vas za savet kako ovaj priblem rešiti?

   Unapred hvala,

   Paun Milovanović.

    • 1. Re: Brzina konekcije
     hakunamatata

     Ćao, postoji više razloga, a onaj koji će najverovatnije biti je da je do uređaja. Dešavalo mi se na nekoliko Huawei uređaja (MiFi) da posle određenog vremena bukvalno "posustanu".. Dovoljno je da odeš do najbliže poslovnice i sve će biti rešeno. Naravno, ono što uvek možeš probati pre slanja na servis je zamena kartice, reset uređaja. Ako to ne pomogne, onda na servis, pa će ti uređaj biti popravljen ili zamenjen..

     • 2. Re: Brzina konekcije
      katarina.s

      Zdravo Paune, obrisala sam broj iz posta, zbog zaštite ličnih podataka. Molim te piši mi u inboks, rado ću proveriti šta se dešava.

      • 3. Re: Brzina konekcije
       branislav871

       Uređaj nije uvek problem, primer je svakako moj problem sa konekcijom tokom korišćenja aplikacije HBOgo. Jo napomena i da je uređaj star svega godinu dana, a poslednjih 8 meseci se javlja problem.

       • 4. Re: Brzina konekcije
        paun

        Poštovana Katarina,

        Kao što možete videti iz mog posta, imam problem sa brzinom interneta, iako bi po mapi pokrivenosti morao imati bar HSPA+ brzinu. U Pančevu imam zadovoljavajuću brzinu interneta, da li je problem u mapi pokrivenosti? Iako me neke kolege savetuju da zamenim SIM karticu sa novom koja ima podršku za 4G mrežu, jer je kako oni kažu njima ova zamena poboljšala brzinu interneta. Da li ovaj savet ima smisla?

        Srdačan pozdrav,

        Paun.

        • 5. Re: Brzina konekcije
         paun

         Izvinite,

         U prethodnom postu sam napisao da je u gradu brzina interneta OK, sada sam proverio i u gradu je slično sa 3G brzuina download-a je ispod 3 mb/s a slična je i brzina uploada.

         Pozdrav,

         Paun.

         • 6. Re: Brzina konekcije
          katarina.s

          Hvala na svim info. Na pomenutoj lokaciji omogućili smo korišćenje 4G mreže. Volela bih da proverim sve, pa te molim da mi se javiš u inboks.

          • 7. Re: Brzina konekcije
           paun

           Poštovana Katarina,

           Kako da vam se javim u inboks, šta to znači?

           Pozdrav,

           Paun.

           • 8. Re: Brzina konekcije
            hakunamatata

            Ćao, potrebno je da odeš na njen profil i da klikneš na FOLLOW. Kada ona "uzvrati", biće ti dostupna opcija da joj pošalješ poruku. Kako je danas subota, Katarina S će se javiti u ponedeljak