2 odgovora Najnoviji odgovor dana 24.08.2018. 04.29 napisao/la je micic.aleksandar

  Razočarenje.

  markohranisavljevic

   Dugogodisnji sam korisnik telenor usluga! Uzeo sam telefon motorola e4+. Telefon ima gresku, treci put je u servisu. Koliko puta treba da ga popravljam, da bi dobio ispravan? Obzirom da mi urednaj nece zameniti. Prodavci vrte jednu te istu pricu i uvek mi vrate neispravan uredjaj. Sta da radim, veoma sa nezadovoljan i revoltiran?!

    • 1. Re: Razočarenje.
     katarina.s

     Zdravo, Marko, ne bini, proveriću detalje. Molim te samo, pošalji mi broj o kome je reč u inboks, zapratila sam te.

     • 2. Re: Razočarenje.
      micic.aleksandar

      Mogao bih da dodam još jednu vrstu nezadovoljstva vezanu za servis:

      Naime, pre nekoliko dana sam odneo na servis telefon Motorola Moto Z, zbog pojave mestimičnih ljubičastih fleka na ekranu, koje su se u roku od 24h proširile na ceo ekran. Telefon je u garanciji, imam da platim još rata i rata... Pre svega, prijem u servisu više dolikuje nekoj burazerskoj firmi za opravku bele tehnike, nego saradniku kompanije kakva bi Telenor trebalo da bude. Od objašnjenja koje sam pružio uz telefon, na prijemnici je upisano: "vidljivi tragovi korišćenja" i još par stvari kojih se zbog žurbe ni ne sećam (kola sam ostavio na sred ulice, ni parking nisu obezbedili klijentima), što je, priznaćete prilično uopšteno i podložno raznim naknadnim proširenim tumačenjima. Smatram da je apsolutno nemoguće da telefon koji izvadite iz kutije nema tragove korišćenja, ali je prilično moguće da na osnovu toga pravdaju bilo kakvu popravku usled mehaničkog oštećenja. Pregrejavanje telefona niti su zapisali niti su uzeli u obzir. Nakon toga, obaveštavaju me telefonom da postoji pukotina na ekranu i da iz tog razloga displej ima mrlje i da moram odmah da potvrdim ide li telefon u popravku-zamenu displeja ili ne. Popravka je koštala preko 12000 dinara. Na moje pitanje o kakvoj se pukotini radi i da ne znam za njeno postojanje, radnik koji me pozvao je reagovao prilično nervozno pitanjem: "Kako vi to razgovarate sa mnom?"...

      Vidite, za mojih skoro 20 godina godina rada u prodaji, obuci prodavaca i kontaktu sa klijentima, takav odnos prema klijentu sebi nisam nikad dopustio. Tek na moje insistiranje, složio se da mi pošalje mail sa slikom pukotine. Na slici je ekran sa pukotinom (ili ogrebotinom) koja je vidljiva tek sa priličnim uvećanjem. Složio sam se sa popravkom jer nisam imao drugog izbora, naravno, platio i preuzeo telefon. Nisam dobio uz telefon stari, neispravan displej, a smatram da je sasvim prirodno da posle intervencije ja odlučujem šta ću sa rashodovanim delom aparata. Vrlo sam nezadovoljan prijemom, samim odnosom sa mnom kao dugogodišnjim klijentom, ali i postprodajnim procesima u Vašoj kompaniji. Ovo je prvi telefon koji sam servisirao, servis sam debelo platio, a svaki (doslovno svaki, što privatno, što službeno) koji sam uzeo preko Vaše kompanije je imao problem po samom isteku garancije. Predlažem da bar razmotrite sledeće: poklon staklo uz osetljivije aparate, akcije "staro za novo", i slično. U porukama kojim ocenjujem kontakt sa službenicima Telenora su uvek  stajale najviše ocene, posle ovog iskustva se plašim da to neće više biti slučaj.

      Od konkurencije možete mnogo da naučite u domenu servisne podrške, izboru poslovnih partnera, ali i o samom procesu brige o klijentima. Shvatite moj tekst dobronamerno.