4 odgovora Najnoviji odgovor dana 23.11.2018. 11.58 napisao/la je balun

  Pitanje u vezi povecanja brzine Home neta.

  mikiyt

   Imam u Telenoru,Telenor Home Net 150 i prijatelj jedan mi je rekao da postoji mogucnost da mi Telenor poveca brzinu neta da to zahtevam ako hocu,dali je to tacno posto bi zeleo to da uradim.

    • 1. Re: Pitanje u vezi povecanja brzine Home neta.
     hakunamatata

     Brzina zavisi od mnogo faktora (lokacija, vremenski uslovi, podešavanja uređaja).

     Ako ti je uređaj podešen pravilno, imaćeš najveću moguću brzinu. Ne postoji način da ti neko “aktivira” brži protok.

     • 2. Re: Pitanje u vezi povecanja brzine Home neta.
      milankragujevic

      Generalno, jedino što može da se uradi je da se uređaj podesi na 4G režim rada, Telenor nema ograničenje na tom paketu, tako da je već aktivna usluga bez ograničenja brzine.

       

      Bitno je napomenuti da nekada i pomeranje modema u prostoru može da doprinese, npr. ja mogu da imam jedva 10 Mbps, pomerim modem u drugu sobu na ormar i imam 100 Mbps stabilno, tako da probajte i to, a naravno zavisi i od zagušenosti bazne stanice, kapaciteta same B.S., kao i lokacije, terena, itd.

       

      Koju brzinu dobijate?

      • 3. Re: Pitanje u vezi povecanja brzine Home neta.
       mikiyt

       30 mbps download i uploud je oko 20 do 30 nekad ide i do 50.

       • 4. Re: Pitanje u vezi povecanja brzine Home neta.
        balun

        Kako je Milan spomenu , bitno je odabrati lokaciju sa dobrim signalom, a isto se može videti na indikatoru signala kojom bojom svetli kao I koliko crtica je prisutno.

        Ako ne svetli maksimalan broj crtica tada može da pomogne postavljanje štap antene koju je, bar na početku Telenor davao uz zahtev (istina samo jednu, a ima mesta za dve), ili priključenje eksterne antene sa većom snagom pojačavanja signala. Obe se mogu naći na e-bay u.

        Ako se na uređaju vidi da je jačina signala maksimalna, tada priključenje štap ili eksternih antena ne može da poveća brzinu protoka !

        I kod mene je identičan slučaj bio, signal je bio max. a protoci kao što si naveo. Malo povećanje je bilo postavljanjem dobijene štap antene. Želeo sam da uzmem eksternu antenu sa većim povećanjem radi eksperimentisanja, da se priključim na udaljenu B.S. koja nije toliko opterećena, pa da vidim kako bi tada funkcionisalo.

        Odustao sam jer mi stigla optika, sada uređaj koristim za backup, a osnovni pristup net-u je optika (100/50)