6 odgovora Najnoviji odgovor dana 05.11.2018. 06.15 napisao/la je nemanjank

  Šta se dešava sa Telenor Home internetom?

  maja1234

   Ne znam šta se ovo dešava ali od poslednjeg prepodešavanja (unapredjenja) interneta (od pre 6 meseci otprilike), Telenor Home Internet je tuga. Download 0,7! Za koji dan više neću imati internet uopšte, a tek je prošla jedna godina od potpisivanja ugovora. Uredjaj je proveren i radi bez problema. Zvala sam telefonom operatere i rekli su mi da protok ka meni nije pod nekom restrikcijom ali on jednostavno ne radi.

    • 1. Re: Šta se dešava sa Telenor Home internetom?
     thestefaneli

     Majo,

      

     probaj da promeniš APN sa "net" na "internet" i javi da li još uvek imaš poteškoća. Generalno, brzina protoka zavisi od više faktora, među kojima su mrežna pokrivenost, opterećenost bazne stanice i sl.

     1 od 1 smatraju da je ovo korisno
     • 2. Re: Šta se dešava sa Telenor Home internetom?
      maja1234

      Stefane hvala na odgovoru,

       

      Na žalost kao prvo ne znam kako mislite da promenim APN? gde da ga promenim? na kompjuteru? Rekla sam da se radi o Telenor home internetu i ja nemam mogućnost promene u samom uredjaju to radi Telenor.

      Što se tiče faktora za slab protok to znam i sama odavno ali ovde to nije slučaj.

      Generalno protok je smanjen odnosno drastično varira. Prvih 6 meseci radio super i bila sam stvarno više nego zadovoljna, a onda sam u periodu od 3 meseca bila dva puta isključena sa interneta i to kako su mi rekli radelo se na poboljšanju interneta pa je sam internet bio prekinut na nekoliko sati (oko pola dana otprilike), a nakon svakog tog "poboljšanja" meni je internet postajao sve gori.

      Sada mi nema drugog rešenja nego da udjem u još jedan trošak i kupim jaču antenu sa kojom ću nadam se dobiti koliko toliko stabilan internet dok mi ne istekne ugovor.

      • 3. Re: Šta se dešava sa Telenor Home internetom?
       thestefaneli

       Majo,

        

       promena APN-a se vrši na samom uređaju koji si dobila od nas. Neophodno je da se povežeš prvo na njega putem nekog uređaja, a zatim pristupiš podešavanjima rutera preko njegove IP adrese. Uputstvo za pristupanje podešavanjima rutera imaš u okviru pakovanja istog.

        

       Nakon logovanja, imaćeš vidljivo podešavanje za povezivanje na internet i APN koji stoji "net" ili "internet". U zavisnosti od toga koji je, samo promeni na ovaj drugi, sačuvaj, restartuj uređaj pa proveri da li ima poboljšanja.

       • 4. Re: Šta se dešava sa Telenor Home internetom?
        nemanjank

        Zdravo, Majo, zamoliću da promeniš APN kako je Stefan savetovao. Uputstvo za korišćenje rutera možeš da pronađeš i na ForUmu: HUAWEI 4G ruter B315 Nakon toga javi kakva je situacija što se brzine tiče kako bismo, ukoliko bude potrebe, izvršili dodatne provere.

        • 5. Re: Šta se dešava sa Telenor Home internetom?
         lelahnikoloski

         Isto kod mene, oko 0,4 download, uzas. Sta je opcija kad ja ne dobijam ono sto placam?  Podseca na eunet iz devedesetih, uzas.

         • 6. Re: Šta se dešava sa Telenor Home internetom?
          nemanjank

          Zdravo, Lelo, zamoliću te da nam pošalješ broj u inboks, rado ćemo izvršiti sve provere. Hvala unapred.