3 odgovora Najnoviji odgovor dana 24.11.2018. 13.59 napisao/la je balun

  Mikrotik lhg lte

  machak

   pozdrav,da li mogu vasu karticu ubaciti u antenu tacnije mikrotik lhg lte ,da bi dobio stabilniju vezu i bolji prijem signala ,postoji opticka vidljivost izmedju mene i vase bazne stanice udaljenost oko 8km!

   antena je jacine 17db na otvorenom na mojoj lokaciji signal 4g mreze 80%

   Unapred Zahvalan!

    • 1. Re: Mikrotik lhg lte
     balun

     Darko, interesantan uređaj, sigurno da se SIM može u njega ubaciti-koristiti treba da bude miniSIM. jedini nedostatak je cena preporučena $159 !

     Ako jačina signala nije maksimalna, tada se dodavanjem štap antene koju je na početku davao Telenor (istina uz zahtev jedan kom.,a ima mesta za dva)  ili dodavanjem spoljnje antene za Huawei, sa većim pojačanjem može signal dovesti do maksimalne jačine.

     Interesuje me koje su ti brzine trenutno u proseku ?

     • 2. Re: Mikrotik lhg lte
      machak

      Pozdrav ,brzina protoka na mojoj lokaciji sa telefonom  je 22/18  ping 19ms na otvorenom ,antenu lhg lte vec sam kupio ,posto trenutno nisam u srb cim budem bio montiram i probam  mislim da cu ostvariti inzvanredne rezultate!  Zna li neko gde se nalaze bazne stanice da znam gde antenu okrenuti  ?

      • 3. Re: Mikrotik lhg lte
       balun

       Hi Darko, kupio si moćan uređaj , međutim , malo si požurio !

       Prvo, trebao si da kupiš Telenor kućni internet 150 , zbog sledećeg :

       Ukoliko odabereš zaključenje ugovora bez kupovine uređaja, mesečna pretplata za Telenor kućni internet 150 iznosi 1.599 RSD (sa PDV-om). Za zaključenje ugovora uz kupovinu rutera ostvaruješ pravo na popust na pretplatu, tako da mesečna pretplata iznosi 974 RSD (sa PDV-om), uz plaćanje mesečne rate za ruter u iznosu od 625 RSD (sa PDV-om).

       Što znači da će ti svakako mesečni trošak biti 1.599RSD (mada bi Telenor mogao ponuditi bez uređaja sa ugovornom obavezom za 974RSD ! Zvanično ne nude, treba ih pitati a ako prihvate to je super.)

       Nakon toga si trebao da ga koristiš, pa da sa tim uređajem izvršiš merenje. U slučaju da signal nije max jačine, tada pomaže priključenje štap antena na Huawei ruter ili dodavanje spoljne antene da bi se dobio signal max jačine. Spoljnje antene sa velikim pojačanjem se mogu nabaviti na e-bay u

       po prihvatljivim cenama.

       Drugo, Mikro Tik i Telenorov Huawei su LTE uređaji Category 4 sa teoretskim brzinama 150/50Mbps.

       Recimo, Huawei E5186s-22 je LTE Cat 6 300/50Mbps, Huawei B2338-168 LTE Cat12 450/50

        

       Da još nešto dodam, pošto ti uz Mikro Tik LHG LTE treba I svič ili ruter sa WiFi, svakako uzmi Telenor kućni internet 150 jer taj Huawei 315 ima I WiFi, ima 4 eternet porta od kojij jedan može biti WAN port, tj. u njega utakneš izlaz iz MT LHG LTE

        

       Na kraju Darko, veoma sam znatiželjan kakve rezultate merenja ćeš da postigneš , jedva čekam da napišeš-podeliš rezultate !!!