7 odgovora Najnoviji odgovor dana 23.11.2018. 07.52 napisao/la je miki_serbia23

  Raskid ugovora

  katarinat

   Poštovani, da li je moguće da mi nećete izaći u susret i raskinuti ugovor za broj koji je koristila moja majka koja je preminula?! Iako sam ja potpisnik ugovora poslala sam vam njenu umrlicu i svoj izvod iz matične knjige rođenih kao potvrdu o srodstvu. Da li je moguće da u ovakvim situacijama tražite naknadu štete?!

    • 1. Re: raskid ugovora nakon smrti člana porodice
     thestefaneli

     Katarina,

      

     ukoliko ne želiš broj da prebaciš na sebe, ugovor možeš raskinuti uz navedenu dokumentaciju bez naknade štete u smislu zbira preostalih mesečnih pretplata do kraja ugovorne obaveze. Potrebno je izmiriti sva dospela dugovanja do momenta raskida ugovora. Ukoliko nije bilo saobraćaja od dana smrti pa do raskida ugovora, možeš svakako tražiti otpis duga za taj period.

     • 2. Re: Raskid ugovora
      katarinat

      Pa nisu mi baš tako rekli niti u vašoj prodavnici, niti u korisničkom servisu kojem sam se obratila putem mejla. Rekli su mi da ne mogu da mi izađu u susret, odnosno da moram da platim naknadu štete zbog prevremenog raskda ugovora.

      • 3. Re: Raskid ugovora
       import_this

       Ako sam dobro shvatio katarinat taj broj o kojem piše se već vodi na nju, tj. ona je potpisnik ugovora za navedeni broj, tako da predlog o prebacivanju broja baš i nema smisla...

       • 4. Re: Raskid ugovora
        katarinat

        Ne, potpisnik ugovora sam ja, uzela sam porodični paket i broj za sebe i svoju majku i sestru. U pitanju je čista dobra volja da mi se izađe u susret i raskine ugovor za broj koji je ona koristila, a drugi dva broja ne bih dirala. Dakle, zamolila sam ih za raskid uz umrlicu i svoj izvod iz matične knjige rođenih kao dokaz da smo u srodstvu, ali su me oduvali uz komentar da oni tu ništa ne mogu i da još nisu imali ovakvu situaciju. 

        • 5. Re: Raskid ugovora
         thestefaneli

         Razumem. Hvala import_this na info. Prevideo sam bitnu stavku, a to je ko je potpisnik ugovora. Ovo što sam naveo se odnosi na situacije kada je potpisnik ugovora preminulo lice, pa se radi raskid ugovora uz otpis duga.

          

         Međutim, kako ovde takva situacija nije u pitanju, već si ti Katarina potpisnik ugovora, a broj koristila druga osoba, nažalost nije moguć raskid ugovora bez naknade štete.

         • 6. Re: Raskid ugovora
          katarinat

          Čini mi se da ću raskinuti sve svoje ugovore sa Telenorom. Jako loš brending. Tebi hvala na strpljenju.

          • 7. Re: Raskid ugovora
           miki_serbia23

           Ako misliš da je ovako samo u Telenoru, varaš se. Ovako je kod svih operatera. I sve je potpuno čisto. Potpisnik ugovora je odgovoran za preuzete obaveze, plaćanje računa, obnovu, raskid ugovora... A ko koristi telefon, to nije od značaja za pružaoca usluge.