4 odgovora Najnoviji odgovor dana 29.11.2018. 07.36 napisao/la je hakunamatata

  Pristup sajtu

  milanurošević

   Poštovani, nedavno mi je Telenor na mom internetu blokirao moj sajt www.putovanjeuprirodu.com. Kad odem telefonom na neku drugu mrežu sajt je vidljiv i sve radi normalno, osim na mojoj 4G mreži, gde izbacuje da veza nije bezbedna. Ima li ko ideju, sta može da bude?

    • 1. Re: Blokiran mi sajt od mog telenor interneta
     nemanjank

     Zdravo, Milane, upravo sam testirao sa svog uređaja i nesmetano pristupam sajtu preko Telenor mobilne mreže. Da li si testirao na drugom telefonu sa tvojom karticom?

     • 2. Re: Pristup sajtu
      milanurošević

      Pozdrav! Jesam, i takođe ne radi. A, moj telefon pristupa preko druge mreže! Čak i kad podelim mrežu na lap top, takođe ne mogu da ga nađem, prosto neobjašnjivo! Da li imate neku ideju?

      • 3. Re: Pristup sajtu
       nemanjank

       Možeš li da mi proslediš sliku ekrana u inboks, kako izgleda pristup sajtu kada pokušaš da pristupiš putem mobilne mreže?

       • 4. Re: Pristup sajtu
        hakunamatata

        Ćao

        Problem nije do 4G interneta već do njihovog SSL sertifikata.

        Sajt je zapamtio da si koristio https umesto http dok si bio na Telenor 4G, te ti sada nudi tu opciju. Sajt ima problem sa tim sertifikatom i zbog tog razloga ti daje pomenutu grešku.

        Kada se prebaciš na WiFi, on te vidi kao novi uređaj, te ti iz tog razloga sajt prikazuje normalno kroz http.

        Da rešiš ovaj problem, jednostavno u pretraživaču obriši S iz https, tako da ostane samo http i pristup će biti omogućen.

        Ako ne uspeš da rešiš problem na ovaj najčin, piši

        1 od 1 smatraju da je ovo korisno