2 odgovora Najnoviji odgovor dana 09.01.2019. 10.48 napisao/la je ugi93

  Problemi na 4G mreži u Apatinu

  ugi93

   Pozdrav! Od pre nekoliko dana sam postao korisnik Telenor Home 100 paketa. Paket trenutno koristim u Apatinu, i generalno konekcija je stabilna i sve korektno radi. Što se tiče brzine, dešava mi se neobična situacija. Na paketu Telenor Home 100, brzina je limitirana na 10 MBPS. Pri merenju brzine na LTE mreži, download uglavnom ne prelazi 3 MBPS (nekad bude i manje od toga), dok upload ide i preko 10 MBPS. Ako prebacim mrežni režim na 3G, situacija je obrnuta - download je iznad 10 MBPS, a upload oko 5 MBPS.

    

   Da li je neko u drugim gradovima imao sličnu situaciju?

    • 1. Re: Problemi na 4G mreži u Apatinu
     nemanjank

     Zdravo, Uglješa, na signal utiču različiti faktori, uključujući i udaljenost od bazne stanice, struktura objekta u kom se nalaziš, kao i broj korisnika koji u tom trenutku koriste mrežu. Savet je da ostaviš onaj tip mreže gde imaš stabilniju konekciju, kako bi nesmetano surfovao netom.

     1 od 1 smatraju da je ovo korisno
     • 2. Re: Problemi na 4G mreži u Apatinu
      ugi93

      Pozdrav Nemanja,

       

      Hvala na odgovoru! Slicna je situacija i na mojoj lokaciji u Novom Sadu, gde je jacina signala >=-51 dBm, sto je odlicno. Tokom dana bude manji protok (oko 5-6 MBPS u download-u i iznad 10 u upload-u). Mozda je bazna stanica preopterecena, pa zbog toga i brzina varira. Uvece je malo bolja situacija. Svakako na 3G rezimu radi bez problema.